V Tel Avivu bo delo za četo Veselina Vukovića precej težje. Španci, ki so glavni konkurenti Slovenije, naj bi prišli z nekaterimi novimi odbojkarji, medtem ko je že samo po sebi jasno, da bo glavna prednost Izraela domače občinstvo. "Seveda pričakujem, da bo turnir v Tel Avivu mnogo bolj izenačen kot prvi v Mariboru. Med ekipami ni več nobenih neznank, tako da bodo prav vse nevarne. Nikogar ne smemo podceniti, niti preceniti. V Mariboru smo dobili veliko samozavesti, ki je vsekakor tu ne smemo izgubiti. Če bomo ponovili igro s prvega turnirja, se nimamo česa bati, tudi če Španci pridejo s popolno postavo," je bil znova precej preudaren selektor Slovenije Veselin Vuković.

V slovenskem taboru se zavedajo, da imajo izjemno priložnost. Morebitna zmaga s 3:0 proti Madžarski in Izraelu pomeni, da bi si Slovenija proti Španiji lahko privoščila tudi poraz brez dobljenega niza. Vuković tako ničesar ne želi prepustiti naključju in je vsem prepovedal piti vodo iz pipe, svojemu pomočniku Tinetu Satlerju pa ukazal, naj za celotno ekipo kupi ustekleničeno vodo. "Takoj po koncu mariborskega turnirja smo pozabili, kaj se je tam dogajalo. To je bil šele prvi polčas. Glave moramo preklopiti na izraelski turnir in se čim bolje pripraviti nanj. Časa, da bi kaj posebnega naredili, nismo imeli. Opravili smo regeneracijski trening, trening uigravanja, nekaj časa pa smo posvetili tudi servisu in sprejemu," so besede najbolj izkušenega člana in libera Slovenije Sebastijana Škorca.

V precej slabšem položaju so slovenske odbojkarice, ki za vsaj drugo mesto potrebujejo zmago nad Belgijo in Švedsko, prav nič pa ne bi škodil tudi skalp Romunk. A govoriti je eno, storiti pa drugo, zato je poglavitni cilj Slovenije, da pokaže predvsem napredek v igri. Selektor Tilen Kozamernik se je pred odhodom v Costancu v Romuniji odločil za eno spremembo. Namesto Marine Barič bo tokrat na razpolago Mihaela Planinšec, spet pa bo lahko računal tudi na Anjo Zdovc, ki zaradi poškodbe na prvem turnirju ni igrala.