Slovenke so izgubile odločilno tekmo za drugo mesto na turnirju v Hasseltu, a s tem še niso izgubile vseh možnosti za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Naslednji konec tedna bodo imele v romunski Constanci popravni izpit, vsekakor pa ni nemogoče, da bi po dveh turnirjih na koncu zasedle drugo mesto in si s tem zagotovile nastop v dodatnih kvalifikacijah.

Slovenke so tekmo dobro začele. Povedle so s 4:1 in 6:3, toda v nadaljevanju prvega niza se je njihova ladja začela potapljati. Gostiteljice so jih na 7. točki ujele, nato držale neodločen izid do 16. točke, nato pa prešle v vodstvo, ki ga niso več izpustile iz rok. Njihova slaba igra se je nadaljevala v drugem nizu, ko so Belgijke ob prvem tehničnem odmoru vodile z 8:4, ob drugem 16:11, na koncu je bilo 25:14.

Ko so domače v tretjem nizu vodile s 6:1, je bilo videti, da bodo ekspresno zmagale. A izbranke Tilna Kozamernika so vendarle zaigrale boljše in z delnim izidom 15:6 ob drugem tehničnem odmoru vodile s 16:12, do konca niza pa prednost le še večale. Dobro razpoloženje so zadržale tudi za četrti niz, v katerem so vodile od začetka do konca. Pred vstopom v končnico celo z 18:11, toda Belgijke so se začele bližati. Niza niso več spreobrnile v svojo korist, toda njihova boljša igra je bila dobra popotnica za "tie break".

V njem so sicer Slovenke boljše začele povedle s 3:1, toda z delnim izidom 3:0 so domače prevzele pobudo, ki so jo zadržale do konca.

"Tekma je imela dva dela. V prvem smo se poskušali osredotočiti predvsem na obrambo proti Aelbrechtovi in Vindevoghlovi, a povsem pozabili, da moramo pritiskati s servisom. V nadaljevanju so igralke vendarle začele bolje servirati, kar se je pokazalo na rezultatu. Belgijke so se poskušale reševati z visokimi žogami, a jim ni uspevalo. Tie break pa je bil loterija. Bili smo blizu, toda na koncu so bile bolj zbrane in srečnejše tekmice. Nič še ni odločenega, še vedno imamo možnosti, da se uvrstimo vsaj v dodatne kvalifikacije. Vsekakor pa bomo morali na treh treningih še marsikaj popraviti. Predvsem blok, realizacijo prvega 'tempa', zbuditi pa moramo tudi Katjo Jontes, ki je tokrat igrala mnogo slabše kot na prejšnjih reprezentančnih akcijah. V Romuniji ne bomo smeli biti tako predvidljivi kot tu," je dejal Kozamernik, ki bo za drugi turnir mogoče opravil kakšno zamenjavo, tudi v drugih ekipah pa večjih sprememb ne pričakuje.