Monier že osmo sezono vozi kot poklicni kolesar in osmo sezono pri ekipi Cofidis. Toda šele danes je dosegel svojo prvo veliko zmago. Sedemindvajsetletni kolesar je kolegom v pobegu ušel na najstrmejšem delu zaključnega vzpona tri kilometre pred ciljem. Sam si je nato pred najbližjim zasledovalcem Hondom prikolesaril 36 sekund prednosti.

Glavnina je zaostajala več kot 11 minut, ko je Monier že dvignil roke v zrak v znak zmagoslavja. A kljub temu skupno vodstvo Španca Davida Arroya vseeno ni bilo niti v enem trenutku ogroženo. Glavna skupina je v zadnjem delu dirke sicer razpadla, toda 20 kolesarjev - vključno s favoriti - je ostalo skupaj in ciljno črto prečkalo 9:52 minute pozneje.

Pobeg dneva se je začel po 50 kilometrih etape, v njem pa so bili Danilo Wyss (BMC), Aleksander Jefimkin (AG2R), Carlos Ochoa (Androni), Roman Kirejev (Astana), Jukija Araširo (BBox), Andrei Amador (Caisse d'Epargne), Ignatus Konovalovas (Crvelo), Leonardo Duque (Cofidis), Damien Monier (Cofidis), Simone Stortoni (Colnago), Danilo Hondo (Lampre), Marco Marzano (Lampre), Daniel Moreno (Omega Pharma-Lotto),Steven Kruijswijk (Rabobank), Steven Cummings (Sky), Vicente Reynes (HTC-Columbia), Mihail Ignatijev (Katjuša), Markus Fothen (Milram) in Nicki Sorensen (Saxo Bank).

Glavnina je preverila, kdo je med ubežniki in jim nato dovolila uiti. Ta skupina si je hitro nabrala deset minut prednosti. Skupina je nato ostala skupaj vse do 28 kilometrov do cilja, ko se je za napad odločil Ignatijev. Toda še pred zadnjim vzponom so tekmeci njegov poskus izničili. Nazadnje so se "odlepili" Hondo, Monier in Kruijswijk, med katerimi je bil najmočnejši Monier.

V skupni razvrstitvi ima Arroyo 2:27 minute prednosti pred Italijanom Ivanom Bassom. Edini slovenski predstavnik na dirki Gorazd Štangelj (Astana), ki je bil danes 82 (+13:46), je skupno 98. (+2:16:28).