Rogers je v zadnji etapi taktično odgovoril na vse napade Američanov Davida Zabriskieja in Levija Leipheimerja, ki bi edina lahko ogrozila njegovo zmago, posebej Zabriskie, ki je pred zadnjim dnevom zaostajal le devet sekund. Na koncu je trojka prišla v cilj skupaj pet sekund za zmagovalcem, Leipheimer je bil sedmi, Rogers osmi in Zabriskie deveti. "Nisem pričakoval, da se bom tako potil na zadnji etapi. Res je bilo naporno," je po skupni zmagi pokomentiral Rogers.

Sama dirka je bila praktično odločena že na 33-kilometrskem sobotnem kronometru. Tega je dobil Nemec Tony Martin pred Avstralcem Michaelom Rogersom, ki se je z drugim mestom utrdil tudi vodstvu skupnega seštevka in ga obdržal do konca. Edini Slovenec na dirki Jani Brajkovič (RadioShack) je bil na kronometru 18., v skupnem seštevku je v soboto nazadoval na deveto mesto in tudi njegova uvrstitev se na sklepni nedeljski etapi ni več spremenila.

Brajkovič je zadnjo etapo končal v prvi skupini zasledovalcev na 16. mestu, za zmagovalcem Hesjedalom pa je zaostal natančno minuto.

Samo dirko je zaznamoval tudi nekdanji ameriški zvezdnik Floyd Landis, ki je v četrtek priznal jemanje nedovoljenih poživil ter tega obtožil tudi svoje nekdanje sotekmovalce na čelu z Lanceom Armstrongom, ki je prav v četrtek po nesreči odstopil.