Majdičeva se je v zadnjem času predvsem ukvarjala z rehabilitacijo in razmislekom, kako bo nadaljevala svojo kariero. Zdravniška ekipa, ki je njeno poškodbo sanirala in nadzorovala, ji je svetovala, da naj začne trenirati, saj bo tako okrevanje potekalo hitreje. Ta odločitev pa je bila prelomna. Majdičevo je trening znova "zasvojil", trenirala je zmeraj več in ko je videla, da lahko kljub velikim naporom vseeno uživa v delu, se je odločila, da nadaljuje vsaj še eno leto.

"Predvsem to me je zmotilo, da se nisem poslovila v miru. Da nisem pomahala v slovo, ampak sem se bila prisiljena posloviti. Sicer sem se vmes že spraševala, kaj mi je tega treba, ampak sem sklenila, da nadaljujem vsaj še eno leto. Sicer je bil moj pogoj oziroma moja želja, da bi nadaljevala z isto ekipo in po besedah Smučarske zveze Slovenije bodo pogodbe s trenerjem Ivanom Hudačem in serviserjem Gian-Luco Marcolinijem podpisane še danes, ko je bil rok za mojo odločitev," je pred množico novinarjev v prostorih Term Zreče dejala Majdičeva.

Glavni cilj za prihodnjo sezono ostaja veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Nedvomno velik zalogaj. "Res je. Imam že kolajno na svetovnem prvenstvu, imam olimpijsko medaljo, imam mali kristalni globus za zmago v seštevku sprinta, v skupnem seštevku sem že bila druga, tretja, četrta. To je moj cilj, ki ga bo prav gotovo izredno težko doseči. Ampak poskusila bom. Okrog sebe imam zbrano eno najboljših ekip na svetu, želim pa si, da bi ta ekipa v slovenskem smučarskem teku ostala tudi, ko se bom sama poslovila od tekmovalnih smučin," je še povedala Majdičeva.

Podobno si želijo tudi predstavniki Smučarske zveze Slovenije, ki po tihem upajo, da bo Majdičeva vztrajala več kot le prihodnjo sezono, čeprav se zavedajo, da zmeraj ne bodo mogli "živeti" od njenih uspehov. "Moram priznati, da drugačne odločitve kot te, da nadaljuje kariero, od Petre danes nisem pričakoval. Je prava športnica in zagotovili smo ji, da bo obdržala ekipo, s katero je zmagovala, takšne ekipe se ne menjuje. Pričakujem, da bodo danes vsi, ki so pristojni za podpis teh pogodb, prisotni tako dolgo, da stvari dokončno dorečemo," pa je odločitev Majdičeve z besedami pospremil predsednik smučarske zveze Slovenije Tomaž Lovše.

Prihajajoča sezona najboljše slovenske smučarske tekačice tako ne bo nič kaj drugačna od preteklih. Ob sanaciji poškodbe in začetem trenažnem procesu je namreč Majdičevi znova zmanjkalo časa za oddih, kot vsa minula leta. "Da, spet moram priznati, da časa za dopust spet ni bilo. Po poškodbi in rehabilitaciji sem začela trenirati in treba se je pripraviti na sezono, ki je pred nami. Čas za oddih bo že še prišel," je še dejala Majdičeva.