Nova oblast zveze in tudi reorganizacija sta malce zameglili pot, po kateri gre najboljša slovenska smučarska tekačica vseh časov. Lahko pa rečemo, da ni bojazni, da bi odšla po Kozmusovi poti in se le malce vozila s kolesom. Šesta nordijska smučarka zime, za katero so jo aprila razglasili športni novinarji (za Ammannom, Northugom, Bjoergnovo, Kowalczykovo, Lamyjem Chapuisom), le taktično čaka na udarni dan in razjasnitev na SZS, ko bo obelodanila nadaljevanje kariere. Prav zaradi tega je kraljica »laufa« želela ostati skrivnostna.

V medijih vas ni že mesec dni. Bomo pozabili na vas?

Prav nič mi ne manjka. Dobro živim brez te pozornosti. Načrtno sem se umaknila. Že večkrat sem dejala, da v medijih, razen v športnih, Petre Majdič ne bo. Nimam potrebe po tem, da bi se kazala. Sicer živim bolj stresno in imam veliko drugih obveznosti. Denimo s poslom, predvsem s Petra Majdic shop, in tako naprej. Vendar če bo tako v nadaljevanju življenja, bo kar v redu. Celo prav fino se imam. Ugotavljam, da je to drugo življenje tudi super.

Na Korantu (tekaški hrib nad Dolom op. a.) vas na treningu nismo srečali.

Kar ugibajte naprej. Ali zato, ker tja ne hodim ali ker me ravno takrat ni bilo tam. Ni se treba bati, da bi me srečali tam.

Prepričani smo, da ste že aktivni. Kakšen je plan treninga? Ura in 10 minut krosa je že dovolj dolg trening, kot je nekoč dejal Marko Dolenc.

Na podlagi česa je on to ugotovil? No, saj vem, kaj želite izvedeti. Nič ne bom rekla. Nekaj migam zase. Zdravniki mi priporočajo, da ni dobro mirovati, da se bo poškodba tako hitreje zacelila. Ravno se vračam iz kliničnega centra, kjer sem bila na pregledih. Drugega res ne bom rekla.

S Primožem Ulago, dosedanjim poslovnim direktorjem nordijskih reprezentanc, ste se zagotovo že dogovorili o pogojih za nadaljevanje.

S Primožem Ulago sva res zmenjena, vendar to v tem trenutku nič ne pomeni. Njegov položaj na Smučarski zvezi Slovenije trenutno še ni določen. Torej tak dogovor trenutno nima teže. Po drugi strani sem opazila, da bo šel slovenski tek z lahkoto naprej brez Petre Majdič. Tek bo preživel. Sicer z večjimi nihanji, toda zagotovo. No, pa mi vi povejte, ali veste, kako je z ostalimi tekaškimi reprezentantkami? Bo trener Vladimir Korolkevič ostal?

Morali smo vas poklicati najprej. Takšna je vendar hierarhija. Slovenski tek se začne s Petro Majdič.

Slovenski »lauf« ni odvisen samo od mene. Res pa me zanima, ali mogoče veste, ali so se punce iz tekaške reprezentance kaj dogovorile s katerim od serviserjev. Nerodno je, če bodo vedno čakale le mene.

No, tam nekje v letih 2013 in 2014 bo slovenski smučarski tek na to zagotovo pripravljen.

Ha, ha. Takrat bom imela že pet otrok, no, dva. In partnerja moram še najti. Za zdaj je še najbolj moteče, ker me povsod vsi poznajo. Nikamor se ne morem skriti, da bi iskala. No, ne bi o tem.

Zakaj se niste udeležili zaključka sezone SZS na Pokljuki? Petra Majdič vendar tudi maja sodi na Pokljuko.

Žal je to prepozno prišlo v moj sklop obveznosti za 14. maj. Že marca sem bila dogovorjena za prisotnost na dnevu Slovenske vojske v Celju, kjer bova skupaj z Primožem Kozmusom prejela posebna priznanja. Zraven bosta predsednik Türk in ministrica Jelušičeva. Potem imam še nekatere svoje obveznosti. V pogodbi s SZS sem imela zapisano, da vse obveznosti v aprilu ureja SZS. Pokljuka je v koledar prišla prepozno.