Nekdanji odlični podajalec Budućnosti in Partizana je tudi aktualni selektor srbske reprezentance, ki je prav zdaj sredi priprav za svetovno ligo. Njegov pomočnik v blejskem moštvu bo Dragan Kobiljski, ki bo avgusta vodil začetek priprav, Kolaković, sicer mož nekdanje rokometašice Krima Sandre Kolaković, pa se bo ekipi pridružil po končanem septembrskem svetovnem prvenstvu. Oba sta pogodbo podpisala za dve leti.

"Čaka me težko delo. Nihče mi ni priporočil dela pri ACH Volleyju, toda sam imam rad izzive. Blejci so letos igrali na izredno visoki ravni, in sam bom zadovoljen, če bom ekipo zapustil na taki ravni, kot sem jo dobil. Ne bo enostavno, predvsem v psihološkem smislu, saj ni lahko ponoviti tako dobrih rezultatov. Igralcem bom poskušal pomagati, da bodo še naprej lahko sanjali o dobrih rezultatih. Od njih pa pričakujem maksimalno marljivost in borbenost. Stila igre najbrž ne bom spreminjal, saj je Bled prav po njem postal prepoznaven," je na svojem prvem srečanju z novinarji dejal Kolaković, tudi diplomant ekonomske fakultete, ki igralcev osebno še ne pozna, a glede na to, kar je slišal, ima o njih visoko mnenje:

"Od drugih sem slišal, da so slovenski igralci disciplinirani ter mirni, manjka jim nekaj improvizacije, agresivnosti in predrznosti. V Srbiji je to obrnjeno. Vsekakor pa Slovence zelo cenim. V ekipo bom poskušal pripeljati tudi kakšnega odličnega Srba, a najprej moramo videti finančne zmožnosti kluba, saj naši najboljši igralci predvsem zaradi denarja raje odhajajo v Italijo oziroma druge bogate države."

Srbski trener zaenkrat še ne ve točno, s kakšno ekipo bo razpolagal. Po besedah vodstva kluba pogovori o sestavi moštva še potekajo, zaenkrat je jasno, da ekipo od Slovencev zapušča le Alen Pajenk, ki bo kariero nadaljeval v Italiji. Klub se dogovarja o nadaljevanju sodelovanja z Estoncem Oliverjem Vennom in kanadskim liberom Danielom Lewisom (od tega dogovora je odvisno, ali se bo v klub vrnil Sebastjan Škorc) in tudi s še nekaterimi slovenskimi igralci, ki so letos igrali v tujini (Tine Urnaut, Alan Komel).

Je pa že znana prva tuja okrepitev. To je 25-letni in kar 205 centimetrov visoki podajalec Ryan Ammermann, ki so ga v ZDA dvakrat izbrali za najboljšega igralca vseameriškega prvenstva, je pa že igral v Evropi. Lani je najprej igral v Španiji, nato pa po razpadu kluba odšel v švedsko moštvo Hylte Volley.

"Najprej smo želeli rešiti vprašanje trenerja, okrog katerega bomo zdaj sestavili še ekipo. Veseli smo, da se nam je pridružil Kolaković, eden najboljših trenerjev na svetu. Že kot igralec je bil izredno uspešen, svojo zagnanost je prenesel tudi v trenersko delo. Dokazal se je z reprezentanco Srbije in še prej s Srbijo in Črno Goro. Je tudi izredno pozitivna osebnost, tako da odločitev ni bila težka. Cilji bodo enaki kot v letošnji sezoni. Višje cilje bi bilo težko zahtevati, mislim pa, da si manjših ne smemo postavljati," je dejal predsednik kluba Rasto Oderlap, ki je potrdil, da proračuna ne nameravajo povečati, še naprej se bodo obnašali racionalno.