Odbojkarji Bleda so s porazom zaključili letošnjo klubsko sezono. V boju za tretje mesto so jih zasluženo premagali gostitelji, ki so bili ravno toliko boljši, kot kaže rezultat. Lahko pa bi se tekma vendarle zasukala drugače, če bi v končnici tretjega niza nekoliko boljše sprejemali servise Mariusza Wlazlyja in imeli nekoliko več sreče. Tako pa so se spet morali zadovoljiti s solidnim odporom, s katerim so dokazali, da so se zasluženo uvrstili med štiri najboljše ekipe.

Slovenci so igrali boljše kot dan prej proti Trentinu, predvsem so naredili manj napak. Začetek tekme pa ni kazal na to. Zgoden začetek tekme jim ni ustrezal in kot bi mignil, so bili v zaostanku. Že pri prvem tehničnem odmoru je bilo 8:4, Vid Jakopin in Matevž Kamnik sta sicer poskrbela, da je za nekaj časa prišlo do ravnotežja, nato pa so Blejci spet popustili, tako da je niz gladko odšel v roke Poljakov.

V drugem nizu pa so se varovanci Glenna Hoaga vendarle prebudili. Odlično so zaigrali tako v napadu, v katerem se je razigral Alen Šket, kot v obrambi. Posledica je bilo vodstvo od začetka do konca niza in izenačenje. V tretjem nizu pa je prišlo do prave drame. Blejci so imeli pobudo v prvi polovici, Belhatow v drugi. Poljaki so celo prišli do vodstva 24:19, njihovi navijači so se že veselili dobljenega niza. Vendar prehitro. Slovenci so se čudežno vrnili, ubranili štiri zaključne žoge in tudi sami prišli do priložnosti za vodstvo z 2:1 v nizih. Toda tudi oni niso znali izkoristiti nekaj zaključnih žog, tako da so niz vseeno osvojili gostitelji.

To je Slovencem vzelo voljo. Na začetku četrtega niza so prišli do zaostanka, ki ga niso več znali izničiti. Resnici na ljubo temu niso bili blizu. Zmaga je zasluženo pripadla igralcem Belchatowa.

Trentino drugič zapored evropski prvak

Odbojkarji italijanskega Trentina so se še drugič zapored veselili naslova evropskega prvaka. Potem ko so bili najboljši že lani na zaključnem turnirju najboljše četverice v Pragi, so uspeh ponovili tudi v Lodžu. V finalu so prepričljivo s 3:0 (12, 20, 21) premagali Dinamo iz Moskve.

Najučinkovitejši igralec finala je bil s 15 točkami Leandro Vissotto, pri Rusih je Brazilec Dante Amaral dosegel 12 točk. Slednjega so po tekmi razglasili za najboljšega napadalca turnirja. Najboljši igralec je bil Kubanec v vrstah Trentina, Osmany Juantorena, najboljši libero je Andrea Bari, veliko priznanje pa sta dobila tudi igralca ACH Volleyja. Daniela Lewisa so izbrali za najboljšega sprejemalca, Matevža Kamnika pa za najboljšega blokerja.