Kot je še dejal Weerasethakul, je to, da je na festivalu s svojim filmom osvojil glavno nagrado zanj kot "drugi svet...nadrealistično". Zgodba filma "Lung Boonmee Raluek Chat", ki je bolj uveljavljen pod angleškim naslovom "Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives", pripoveduje o poslednjih dnevih moškega, ki umira zaradi odpovedi ledvic. Tedaj se k njemu vrne duh njegove umrle žene, da bi poskrbel zanj, njegov sin, ki velja za izgubljenega, pa se vrne v obliki džungelskega duha, poročajo tuje tiskovne agencije.

Veliko nagrado žirije (Grand Prix) je prejel francoski režiser Xavier Beauvois za film "Des hommes et des dieux". Film je nastal po resnični zgodbi in se dogaja v 90-ih letih prejšnjega stoletja v Alžiriji, ko so katoliški menihi v samostanu leta skrbeli za lokalno muslimansko prebivalstvo, žrtve vojne med skrajnimi islamisti in vojsko. Film se osredotoča na težko odločitev menihov, ali naj v nevarnosti zapustijo samostan, ali pa naj ostanejo in podprejo lokalno prebivalstvo. "Danes je v naši sebični družbi le redko najti ljudi, ki jim je mar za druge, ki imajo posluh za vero drugih," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP na novinarski konferenci dejal režiser.

Nagrado za najboljšega igralca sta si razdelila španski igralec Javier Bardem za vlogo v filmu "Biutiful", srhljivem portretu umirajočega očeta, ki ga podpisuje mehiški režiser Alejandro Gonzalez Inarritu, in italijanski igralec Elio Germano za vlogo v "La Nostra vita" v režiji Danieleja Luchettija. Film pripoveduje o usodi vdovca, ki mora poskrbeti za svoje tri sinove.

Nagrada za najboljšo žensko vlogo je pripadla francoski igralki Juliette Binoche za vlogo v filmu "Copie conforme" iranskega režiserja Abbasa Kiarostamija. Igralka, ki je v filmu upodobila lastnico galerije, se je ob prejemu nagrade zahvalila režiserju in dejala: "Kar čutiš pred kamero, ki te ima rada, je najlepši izmed čudežev." Binocejeva, 46, je ena izmed maloštevilnih francoskih igralk, ki je uspela v Hollywoodu. Prvi mednarodni uspeh je doživela pri 37 letih, ki je dobila oskarja za stransko vlogo v filmu Angleški pacient Anthonyja Minghelle.

Nagrado za režijo je prejel francoski režiser Mathieu Amalric za film "Tournee". Film je dobil tudi nagrado kritike (FIPRESCI). Nagrado za scenarij je prejel film "Poetry", režijo filma je podpisal južno korejski režiser Lee Chang-Dong.

Nagrado žirije (Prix du jury) je za film "Un Homme Qui Crie" dobil čadski režiser Mahamat-Saleh Haroun. Zlato kamero (Camera d'or) pa je za najboljši celovečerni prvenec, prikazan v kateri od uradnih ali spremljevalnih sekcij, prejel mehiški "Ano Bisiesto", ki ga podpisuje režiser Michael Rowe.

Zlato palmo za najboljši kratki film je dobil "Chienne d'Histoire" francoskega režiserja Sergea Avedikiana.

V žiriji, ki ji je predsedoval ameriški režiser Tim Burton, so bili med drugim še igralec Benicio del Toro, indijski režiser Shekhar Kapur, italijanska igralka Giovanna Mezzogiorno, britanska filmska igralka Kate Beckinsale in skladatelj filmske glasbe Alexandre Desplat.