Vodstvo banke je delničarjem predlagalo neizplačilo dividende na podlagi priporočila Banke Slovenije vsem bankam, naj letos ne izplačajo dividend, pač pa krepijo kapital.

"Nepredvidljivost trgov je namreč skupni imenovalec trenutnega gospodarskega dogajanja, zato mora banka v prvi vrsti tudi v bodoče zagotoviti stabilno in trdno poslovanje. Pri tem je uprava NKBM uspešna in učinkovita, saj se je s prilagoditvijo strategije do leta 2013 usmerila predvsem v stabilnost banke in skupine ter jima dala prednost pred intenzivno rastjo," so ob sklicu skupščine še sporočili iz NKBM.

Delničarji NKBM se bodo na skupščini sicer seznanili s poročilom o notranjem revidiranju za preteklo leto, letnim poročilom skupine NKBM in banke ter poročilom nadzornega sveta o preveritvi letnih poročil. Glasovali bodo tudi o podelitvi razrešnice upravi in nadzornemu svetu banke za poslovno leto 2009, o imenovanju družbe Ernst & Young za pooblaščenega revizorja v letu 2010 ter o nekaterih predlaganih spremembah statuta.

Skupščina bo odločala tudi o imenovanju nadomestnega člana nadzornega sveta, potem ko je novembra lani iz njega zaradi imenovanja v upravo Nove Ljubljanske banke odstopil Marko Jazbec. V primeru potrditve bo do konca mandata, ki se izteče julija 2012, kot predstavnik delničarjev v devetčlanskem nadzornem svetu Aleš Krisper.