Na zadnjem jutranjem treningu je Ferrarija uničil Španec Fernando Alonso, ki bo nedeljsko dirko tako začel s startom iz boksov. Red Bull si je že šestič v tej sezoni privozil "pole position".

Brazilec Felipe Massa (Ferrari) je bil četrti, Britanec Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) pa peti, njegov moštveni kolega, sicer najboljši v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Britanec Jenson Button je bil osmi. Uvrstil se je za nemškima voznikoma Nicom Rosbergom in Michaelom Schumacherjem (oba Mercedes).

Robert Kubica je bil najhitrejši na zadnjem treningu

Poljak Robert Kubica (Renault) je bil najhitrejši na tretjem prostem treningu formule 1 pred nedeljsko dirko za veliko nagrado Monaka v Monte Carlu. Drugi čas je dosegel Brazilec Felipe Massa (Ferrari), tretjega pa zmagovalec VN Španije, Avstralec Mark Webber (Red Bull).

Najboljši v skupnem seštevku SP to sezono Britanec Jenson Button (McLaren) je bil šele deseti, medtem ko se je Španec Fernando Alonso (Ferrari), ki je bil najboljši na prvih dveh treningih, se je po 21 minutah treninga zaletel v zid, a brez hujših posledic.