"Za organizacijo sejma smo se odločili, ker že nekaj let pripravljamo projekt Fotografski muzej Maribor, za katerega upamo, da ga bomo kmalu odprli na Koroški cesti. Tudi zato smo že pred časom začeli sodelovati z različnimi fotoklubi in v sodelovanju s Fotoklubom Maribor smo se odločili za izvedbo današnjega dogodka," je pojasnila Aleksandra Berberih Slana.

V sklopu prireditve bo tako poleg prodaje rabljene opreme med 10. in 13. uro potekala delavnica Portret, ki jo bo vodil vodja Fotogalerije Stolp Branimir Ritonja, vsem vnaprej prijavljenim udeležencem pa bo na voljo pravi fotografski studio. Udeleženci se bodo seznanili z opremo, pravilnim merjenjem svetlobe, značilnostmi portretne fotografije, opravili bodo praktične vaje v okolici ter fotografirali v fotografskem studiu. Omogočena jim bo tudi uporaba studijske opreme, na koncu pa bodo opravili še pregled in analizo posnetih fotografij.

Na fotografskem sejmu bo ob tem obiskovalcem omogočeno brezplačno svetovanje, ki ga bo vodil fotograf Branko Koniček, predstavljena bo foto knjiga, e-fotografije ter najnovejša fotografska oprema. Ob tem bodo organizatorji javnosti predstavili tudi že omenjeni projekt in pridobitve bodočega Fotografskega muzeja Maribor.