Potem ko so dirkači reli v 33. izvedbi začeli s startom v Ljubljani in prvo hitrostno preizkušnjo na speedwayskem stadionu v Šiški, se je danes tekmovanje razmahnilo. Dirkače je pot vodila v Zasavje, kjer so morali po trikrat prevoziti tri hitrostne preizkušnje (Hrastnik, Trbovlje, Prebold). Za dodatno težavnost dirke je poskrbelo še muhasto vreme, saj je na večini "brzincev" voznike oviral dež ali pa so se vozili po mokrih cestah.

Razmerja na vrhu so v soboto ostala približno enaka kot po prvem superspecialu. V zadnji HP sobotnega dela je imel smolo vodilni Pech, saj je prebil pnevmatiko in moral do cilja voziti s prazno, tako da je izgubil več kot pol minute. Namesto več kot minute naskoka, kolikor je imel pred Humarjem po devetih HP, bo v nedeljo začel le še z dobre pol minute zaloge pred najboljšim Slovencem. Na tretjem mestu skupne razvrstitve je Čeh Daniel Behalek (Subaru Impreza WRX; + 51,8), četrti pa je njegov rojak Vojtech Štajf (Subaru Impreza; + 1:25,9).

V boju za slovensko zmago sta po pričakovanjih Aleks Humar in Darko Peljhan (Mitsubishi Lancer EVO IX). Slednji je skupno peti (+ 1:43,3). V igri za slovensko drugo mesto pa je tudi Jani Trček (Mitsubishi Lancer Evo X): skupno je šesti, a za Peljhanom zaostaja le štiri sekunde. V deseterici sta izmed slovenskih dirkačev po desetih HP še Asja Zupanc (Mitsubishi Lancer EVO IX) na osmem in Rok Turk (Peugeot 207 RCR3T) na desetem mestu, ki pa za najhitrejšim zaostajata že več kot štiri oziroma pet minut.

Tekmovanje se bo nadaljevalo in končalo v nedeljo, 9. maja, v širši okolici Ljubljane. Hitrostne preizkušnje Janče, Metnaj in Višnja Gora bodo morali vozniki prevoziti po dvakrat. Tu bo na sporedu tudi najdaljša hitrostna preizkušnja relija v Višnji Gori, ki bo dolga 29,4 kilometra. Cilj bo v Ljubljani v nedeljo popoldne.