V sobotnem polfinalu je Blejce čakal prvi favorit Trentino, proti kateremu slovenski prvaki niso imeli nobenih možnosti. Italijansko moštvo ima na vsakem igralnem položaju izjemne posameznike, ki so povezani v uigrano celoto, s svojo igro pa nasprotnika preprosto prisilijo v napake. V to past so se ujeli tudi pri ACH, dodatno težavo pa je predstavljala še poškodba gležnja Dejana Vinčiča. Njegov nastop na tekmi za tretje mesto je bil močno vprašljiv, a prvi podajalec blejskega moštva je nato brez težav odigral ves obračun za bronasto kolajno. V njem je ključni trenutek prišel v tretjem nizu, ko so Poljaki slavili v igri na razliko (31:29).

"Bili smo utrujeni, a pred takšno tekmo to nima vpliva. Dali smo vse od sebe. Zagotovo bi se dalo doseči več, še posebno če bi delali manj napak," je dejal bloker Alen Pajenk, ki pa, kot kaže, zapušča blejsko moštvo, v katerem mu je potekla pogodba: "Moja želja je, da grem. Najbolj me vleče v Italijo." S predstavami lastne ekipe ni bil zadovoljen niti mladi Alen Šket, ki bo dres ACH Volleyja zanesljivo nosil tudi v prihodnji sezoni: "Nismo prikazali naše najboljše igre, in to na nobeni od obeh tekem. V prvem nizu smo samo gledali nasprotnika, kako igra, šele nato pa smo tudi mi začeli igrati. Lahko bi iztržili več. Imeli smo malo treme, malo je bilo neizkušenosti, a vseeno smo odigrali hrabro."

Ker kanadski trener Glenn Hoag skoraj zagotovo zapušča vrste slovenskega prvaka, smo o tem, kdo bo prevzel Blejce v prihodnji sezoni, povprašali športnega direktorja kluba Aleša Jeralo, ki je dejal: "Razmišljamo o številnih variantah, ki pa so za zdaj še skrivnost. Hoagov način dela zahteva celega človeka, in to nam je tudi dal v teh dveh letih. Takšnega poznavalca odbojke še nismo imeli, a glede na obveznosti v kanadski reprezentanci tega pri nas ne bo več zmožen. Dva dni ga bom še poskušal prepričevati, a realno je, da bo odšel." Poleg dela s kanadsko izbrano vrsto pa se za Hoagove usluge zanimajo številni klubi, a Jerala ne verjame, da bo v bližnji prihodnosti Kanadčan vodil kakšen klub: "Hočejo ga marsikje. Odkar je v Sloveniji, je z nami stopilo v stik šest italijanskih A-ligašev, a njegovo razmišljanje ni takšno, da bi šel v neki klub, samo da bi zaslužil."

Izidi lige prvakov, zaključni turnir, polfinale: Belchatow - Dinamo Moskva 1:3 (23, -19, -21, -17), ACH Volley - Trentino Volley 1:3 (-13, 23, -21, -17), za 3. mesto: Belchatow - ACH Volley 3:1 (16, -22, 29, 20), finale: Dinamo Moskva - Trentino Volley 0:3 (-12, -20, -21).