Najbolj razburljivo je bilo v odprtem razredu. V prvi vožnji sta prva favorita Jernej Irt (AMD Sitar Racing) in Sašo Kragelj (Geodrill RT) trčila že takoj po startu, krajšo pa je potegnil Radizelčan, saj je zaradi zvitega diska praktično celotno vožnjo vozil brez sprednje zavore. Kljub težavam je po Irtovem padcu v tretjem krogu Kragelj prevzel vodstvo, toda le do konca šestega kroga, ko ga je ponovno prehitel Irt in vodstvo obdržal do konca.

Drugo vožnjo je odločneje začel Kragelj in praktično ves čas vodil pred Irtom. Ko je slednji napadel prvič, je izkušenejši in starejši Kragelj napad še odbil, v predzadnjem krogu pa je Irtu uspel odločilni napad. V enem od zavojev sta trčila in padla po tleh, več sreče pa je imel Irt, saj je Kraglju ugasnil motor in dirka je bila odločena. Tretji je bil Erik Slavec (TRK Tajfun šport). Kljub tokratni odsotnosti v državnem prvenstvu še vedno vodi Jernejev starejši brat Matevž Irt (AMD Sitar Racing).

Zelo napeto je bilo tudi v razredu do 125 kubičnih centimetrov. Potem ko je Peter Irt (AMD Sitar Racing) prvo vožnjo dobil brez večjih težav, je na začetku druge padel na peto, a se s serijskim prehitevanjem prebil vse do drugega, kar je zadostovalo za prvo letošnjo zmago. Drugo mesto je osvojil zmagovalec druge vožnje Aljoša Molnar (AMD Feroda) in se s tem v vodstvu državnega prvenstva izenačil s četrtim na tej dirki Denijem Ušajem (GAS Vrtejba). Peter Tadič (MTD Racing) se po dveh dobrih vožnjah, ko je bil drugi in tretji, moral zadovoljiti z najnižjo stopničko.

Razred do 85 kubičnih centimetrov je bil najmanj izenačen izmed vseh. Tim Gajser (AMD Feroda) je namreč dvakrat z veliko prednostjo opravil s konkurenti in ostaja edini dirkač, ki je dobil vseh šest voženj letošnjega državnega prvenstva. Drugo mesto je v obeh vožnjah zasedel Miran Kovačič (AMD Trebnje), ki je uspešno odbil številne napade obakrat tretjega Nicka Škorje (TRK Tajfun šport). Kovačič se je po polovici državnega prvenstva prebil na drugo mesto, kjer je premočno prvi Gajser.

Dirkači podmladka do 65 kubičnih centimetrov so odpeljali šele drugo dirko sezone, tako kot na prvi pa je obakrat gladko slavil Jan Pancar (AMD Šentvid), ki s polnim izkupičkom vodi tudi v skupnem seštevku. Pri veteranih pa Bogomir Gajser (AMD Feroda) tokrat ni dovolil presenečenja in je z dvema zmagama še povečal prednost v državnem prvenstvu, kjer mu na drugem mestu sledi Igor Pancar (AMD Šentvid).

Državno prvenstvo motokrosistov se bo po dvomesečnem premoru spet nadaljevalo 25. junija, ko bo v Slovenj Gradcu četrta dirka sezone.