Že tik pred štartom jo je rahel dež zagodel strategom ekip, ki niso bili povsem prepričani, kaj storiti. Nekateri so tvegali in šli po pnevmatike za delno mokro stezo, drugi, na primer Jenson Button in Nico Rosberg, pa so tvegali še več. Dež ni bil tako močan, da dirkači ne bi mogli voziti s pnevmatikami za suho stezo. Ta odločitev je bila ključna, kar je po dirki priznal zmagovalec Jenson Button: "Lahko smo zadovoljni, saj smo veliko tvegali s pnevmatikami za suho stezo, a račun se nam je izšel. Sicer nam je vso prednost "požrl" varnostni avtomobil, a je bil v nadaljevanju dirkalnik zelo dober, čeravno sem imel veliko težav s prehladnimi pnevmatikami, ki se nikakor niso mogle ogreti na delovno temperaturo. Dirka je bila zelo naporna, na koncu sem ostal tako rekoč brez pnevmatik, a je zato zmaga še toliko bolj sladka."

Za drugo mesto se je moral Lewis Hamilton precej bolj potruditi, kot se je moral Button za zmago. Odločitev za "intermediate" pnevmatike v uvodnem delu dirke je bila napačna, zato je moral Anglež veliko bolj garati na stezi. Še najbolj vroč je bil njegov dvoboj s Sebastianom Vettlom pri postanku v boksih, ko sta se zapletla v prehitevanje že pri uvozu v bokse, še bolj nevarno pa je bilo, ko sta se vračala nazaj na stezo, saj je Vettel izrinil Hamiltona precej na desno, ob tem pa je Anglež vozil nevarno blizu mehanikov drugih moštev. "Ne vem sicer, zakaj me je Sebastian hotel na vsak način zriniti na desno, ampak mislim, da je bilo vse dovolj korektno. Jenson se je odločil za prave pnevmatike, mi pa se nismo. A razen tega je bilo vse v redu, zato smo lahko zadovoljni z dvojno zmago, čeprav sem na koncu tudi jaz ostal tako rekoč brez pnevmatik." Na koncu sta jo Hamilton in Vettel odnesla le z opozorilom.

Tretjega mesta se je veselil Nico Rosberg, ki je ponovno dokazal, da je še kako kos Michaelu Schumacherju, ki se je tudi na tej dirki "utapljal" v povprečju. Nemec je dolgo časa celo vodil, in tudi brez napake bi verjetno težko obdržal vodstvo pred obema dirkačema McLarna, kar je priznal tudi sam: "Na koncu dirke nisem bil več dovolj hiter, a vseeno moram biti zadovoljen, saj se je strategija menjave pnevmatik izkazala kot dobra. Sicer sem v uvodnem delu dirke neprestano molil, da dež ne bi začel padati močneje, kajti v tem primeru bi bilo dirke za nas tako rekoč konec. Že tako sem vozil na zgornji meji zmogljivosti dirkalnika, bilo je izredno spolzko. Nova uvrstitev med prve tri je dokaz, da gremo z razvojem v pravo smer, zares velik korak naprej pa pričakujem na naslednji dirki, ko bomo dobili tako rekoč nov dirkalnik."

Red Bullova dirkača to pot nista mogla držati koraka z najhitrejšimi, Vettel je po dvoboju s Hamiltonom postal le še pasivni opazovalec boja za vrh, Mark Webber pa tudi ni mogel unovčiti dobrega štartnega položaja. Po ponovnem štartu ga je s steze "na široko" poslal ravno Hamilton, za konec pa je dopustil Vitaliju Petrovu, da je ponovno dokazal, da se razvija v odličnega dirkača. Peto mesto Roberta Kubice in sedmo Petrova je za Renault zelo dober rezultat, Ferrarijevo čast pa je s četrtim mestom rešil Fernando Alonso, ki si je privoščil tudi prehiter štart in bil kaznovan z vožnjo skozi bokse.

Formula 1 si bo zdaj privoščila tri tedne odmora, saj se karavana seli v Evropo, kjer bo 9. maja na sporedu dirka za VN Španije v Barceloni.