Za Buttna je zmaga v Melbournu osma v karieri in druga zaporedna v Albert Parku. V skupnem seštevku je vodstvo zadržal Ferrarijev Španec Fernando Alonso, ki je bil tokrat četrti. Massa je z zaostankom štirih točk drugi, Button pa se je prebil na tretje in za Alonsom zaostaja šest točk.

Ni bilo malo tistih, ki so v Melbournu pričakovali dolgočasno dirko z malo prehitevanji. A glavni krivec, da se napovedi niso uresničile, je bil dež in posledično mokra steza, ki je povzročila mnogo trčenj, napak in s tem zanimivih, na trenutke celo dramatičnih dogodkov. Ti so se začeli že na startu, ko sta najprej trčila zmagovalec prve dirke Alonso in prvi zvezdnik Michael Schumacher (poškodoval si je sprednje krilce avtomobila), nato pa je s svojim Sauberjem zrak poletel še Kamui Kobajaši, ki je pri tem poškodoval nekaj dirkalnikov. Zaradi nesreče je moral na progo varnostni avto, nekateri dirke niso mogli nadaljevati, nekateri so morali v ozadje. Alonso je tako padel na 18., Schumacher pa na 20. mesto.

Vodilni položaj je po novem startu zadržal najboljši v kvalifikacijah Nemec Sebastian Vettel v Red Bullu, na drugo mesto se je prebil Massa, tretji je bil domačin Mark Weber. A vrstni red se je zaradi postankov v boksih in napak na stezi hitro menjaval. Kot se je na koncu izkazalo, je odločilno potezo "povlekel" Button, ki se je še na mokri stezi odločil za menjavo pnevmatik - pozneje so ga posnemali tudi nekateri drugi, z gumami za suho stezo pa je bil nato hitrejši, saj se je steza posušila, večjih naliv pa do konca ni bilo več.

"Sprva sem mislil, da bo moja odločitev katastrofalna. A se je vendarle izšlo, tako da lahko rečem, da je bila naša strategija izjemna. Vesel sem, da tudi v McLarnu že zmagujem, današnja dirka je potrditev, da sem se s prestopom dobro odločil. Zdaj sem poln samozavesti, želim se boriti za nov naslov svetovnega prvaka," je bil zadovoljen Button.

Britanec je imel lažje delo tudi zaradi tega, ker se je Red Bull tako kot na tekmi v Bahrajnu spet izkazal za nevzdržljiv dirkalnik. V 26. krogu so namreč Wettlu odpovedale zavore in Button je prevzel vodstvo. Drugo mesto, ki ga je pridobil v boksih, je zanesljivo držal Kubica, sicer šele deveti v kvalifikacijah, Massa je bil tretji, Alonso pa se je z odlično vožnjo prebil na četrto mesto. V ozadju sta ga sicer ves čas ogrožala Lewis Hamilton in Webber, ki pa sta kar dvakrat medsebojno trčila, ko je že bilo videti, da se bosta odpeljala mimo njega.

Naslednja dirka svetovnega prvenstva bo že naslednji teden, ko se bodo tekmovalci v Sepangu merili na veliki nagradi Malezije.