Zmagala sta 26-letni Kenijec Jafred Chirchir Kipchumba (2:09:15) in 24-letna Etiopijka Ansakech Egigayehu Mengistu (2:25:50).

"Takači so imeli malo težav zaradi močnega vetra, temperatura pa je bila za maraton idealna, med 10 in 12 stopinjami Celzija. Kosmač je imel nekaj težav, ker je tekel sam, saj je bila vodilna skupina prehitra, ostali pa prepočasni, in zato ni dosegel časa okrog 2:20, kot smo načrtovali," je povedal Roman Kejžar, slovenski rekorder, ki je lani sklenil športno pot. Sedaj je trener Kotnika, Kosmača in Primoža Kobeta.

"Zahvalil bi se rad Atletski zvezi Slovenije, ker je tudi finančno podprla slovensko maratonsko ekipo, ki je že imela nekaj skupnih priprav. Napredek je že viden, cilj pa je izpolnitev olimpijske norme. AZS bo na letošnje evropsko prvenstvo v Barcelono poslala tudi maratonsko ekipo. Sodim, da bo tam nastopila trojica, ki je tekla v Milanu, poleg njih pa Kobe, ki je trenutno zbolel, in Mitja Kosovelj. Slednji bo tekel na maratonu v začetku maja v Pragi," je pojasnil Kejžar.