Najboljši v finalu konja je bil pred domačim občinstvom Cyril Tommasone (15,65 točke), Bertoncelj je tekmo končal kot šesti. A padcu navkljub si po nastopu ni preveč belil glave. "Danes enostavno ni bil moj dan. Tudi to se zgodi. Že od vsega začetka vaje mi ni in ni steklo, vlekel sem se po orodju, težave sem imel že pri sohnih, na koncu pa sem pri rusu padel z orodja, saj sem prvino začel povsem brez hitrosti. Do konca sem nato naredil kar dobro vajo, a zaradi padca ter posledično ocene 14 točk višje danes nisem mogel," je po nastopu za STA povedal telovadec Narodnega doma, ki že res dolgo na tekmi ni naredil velike napake.

"Sploh se ne spomnim, kdaj sem nazadnje tako grešil, a bolje, da sem danes naredil napako, kot pa da bi jo na bližnjem evropskem prvenstvu," meni Škofjeločan, ki se mu tako zadnji preizkus forme pred EP v Birminghamu (21. do 25. april) ni najbolje posrečil.

"Želel sem si narediti lepo vajo, a kdaj enostavno pride tako, da ti ne steče. Že od začetka sestave sem imel težave. Včasih se ti tudi to zgodi - pride do napake brez posebnega razloga, da te malo opomni, da ni vse tako lahko, kot se zdi," je še pojasnil 25-letni Bertoncelj in samozavestno napovedal: "Nič hudega. Že čez dva tedna bom imel novo priložnost, da se izkažem. V Birminghamu bomo pokazali, kaj znamo. Za seboj imam dovolj ponovitev vaje, pripravljenost je res dobra in z veseljem lahko pričakujem evropsko prvenstvo."

V popoldanskih urah nastop v finalu najboljše osmerice droga čaka še najizkušenejšega slovenskega telovadca Aljaža Pegana, ki bo dveh kolajnah na minulih svetovnih pokalih v Montrealu in Dohi lovil še svoje tretje odličje letos.