Argentinec je blestel na povratni tekmi lige prvakov proti Arsenalu, ko je sam poskrbel za štiri zadetke. Za nameček je Messi s skupno osmimi zadetki skočil na vrh lestvice strelcev lige prvakov ter prehitel Portugalca Christiana Ronalda (Real Madrid) s sedmimi zadetki.

Messi je postal šele šesti igralec v zgodovini tega tekmovanja s takšnim mojstrstvom. Pred njim je "poker" uspel še Marcu Van Bastnu (25.11.1992, Milan - Goteborg 4:0), Simoneju Inzaghiju (14. 3. 2000, Lazio - Marseille 5:1), Dadu Pršu (5. 11. 2003, Monaco - Deportivo 8:3), Ruudu Van Nistelrooyu (3. 11. 2004, Manchester United - Sparta Praga 4:1) in Andreju Ševčenku, ki je zabil vse štiri zadetke ob zmagi Milana pri Fenerbahčeju s 4:0 23. novembra 2005.

V predhodnici lige prvakov se je s tem dosežkom ponašal Ferenc Puskas. Madžar je štirikrat zadel v finalu pokala državnih prvakov leta 1960, ko je Real Madrid premagal frankfurtski Eintracht s 7:3.

"Barcelona je bila boljša, a edino Messi lahko naredi razliko v katerem koli trenutku. Izkoristil bo sleherno nepazljivost in jo drago kaznoval. Nemogoče z njim postane mogoče. Mirno lahko rečem, da je Messi z naskokom najboljši igralec sveta. Je kot igralec iz playstationa. Neustavljiv," je na novinarski konferenci po tekmi povedal Wenger.

Messi je očaral tudi vratarja Arsenala Manuela Almunio: "Proti boljšemu še nikoli nisem igral. Zelo težko je ustaviti nekoga, ki ima takšne sposobnosti in ki lahko z žogo stori vse, kar si zaželi. Nedvomno je daleč najboljši igralec na svetu." Trener Barcelone Pep Guardiola je ostal skoraj brez besed ob mojstrstvu njegovega varovanca: "Ni besed, ki bi opisale njegovo predstavo. To preprosto moraš videti. Vse to si zasluži, saj res ljubi nogomet. Je popoln zgled za mlade igralce in igralec, ki ga je nemogoče posnemati."

Messi je osrednja osebnost poročanja španskih medijev. La Vanguardia že v naslovu opozarja na "nadnaravne" lastnosti Messija, ki je pokoril Evropo. El Mundo pa je še bolj nedvoumen: "Od zdaj naprej obstaja samo en Bog". Za katalonski el Periodico je Messi postal celo "gospodar Evrope". "Kako zaustaviti tega fanta," se sprašuje Marca, medtem ko As svari, da "Messi že pred 'el classicom' seje strah in teror".