Messi je tako na drugo mesto potisnil prejšnjega največjega zaslužkarja, nedavno poškodovanega Davida Beckhama, ki je kot član LA Galaxyja in posojen igralec Milana zaslužil 30,4 milijona. Na tretjem in četrtem mestu sta Realova igralca Cristiano Ronaldo in Kaka s 30 in 18,8 milijona zaslužka.

Najbolje plačani trener pa je strateg Interja Jose Mourinho, ki je v letu 2009 pospravil v žep 13 milijonov evrov.

Messi pa v teh dneh potrjuje, zakaj zasluži toliko denarja. Proti Zaragozi je v nedeljo v španskem prvenstvu dosegel tri gole, skupno pa jih je na zadnjih štirih tekmah zbral kar 11.

Španski športni časniki so zato v zadnjih dneh svojim bralcem ponudili spletne ankete, v katerih sprašujejo, ali je Messi tudi najboljši nogometaš vseh časov na svetu. V anketi katalonskega Sporta se je za takšen naziv odločilo 62 odstotkov ljubiteljev športa. Celo osrednji španski športni časnik Marca, ki izhaja v Madridu in ima več bralcev med navijači Reala, je imel ta odstotek pri 67,9, njegov konkurent As pa pri 56. Tisti, ki se niso odločali za Messija, so svoje glasove podelili Zinedinu Zidanu, Diegu Maradoni, Peleju, Alfredu Di Stefanu in Johannu Cruyffu.

Katalonski časnik Mundo Deportivo je vprašanje postavil nekoliko drugače - ali je Messi najboljši igralec Barce vseh časov? Odgovor je bil prepričljiv - da v 87 odstotkih.