Kako so potekale priprave na dvoboj?

Priprave so se začele na začetku januarja. Ni vse potekalo, kot bi moralo. Kljub temu sem optimalno pripravljen. Eksperimentirali smo z veliko težjimi sparing partnerji od mene. Nabirali smo fizično moč in vadili taktiko. To nam je uspelo v popolnosti.

Je poškodba meniskusa povsem pozdravljena?

V moji glavi je ni več, čeprav še ni dokončno pozdravljena. S tem se bom obremenjeval po borbi. Trenutno nimam nobene težave. Sem brezhibno pripravljen.

Do četrtka morate izgubiti še dva kilograma. Kako se boste lotili hujšanja?

Zbijanje teže mi gre presenetljivo dobro. Pred prejšnjimi dvoboji sem imel v istem obdobju tri do štiri kilograme več, pa sem jih do dvoboja brez težav izgubil. Ta dva kilograma sta skoraj enako kot nič.

Martinez je dejal, da ni videl nobene vaše borbe. Mu verjamete, ali je ta izjava del igre?

Glede na to, da danes obstaja splet, dvomim, da si ni ogledal nobene borbe. Ampak besede me nikoli niso zmedle, tudi tokrat me ne bodo. Veselim se tega, kar je povedal njegov menedžer - da v ringu govorijo rokavice. Sam sem si površno ogledal njegove borbe. Včasih se lahko med borbo vse spremeni in podrejo se vsa pričakovanja. Tako se lahko znajdeš v zagati, ker nimaš odgovora na drugačen način borbe. Med dvobojem nameravam odkriti njegove namene in zmagati.

Ste Martineza na tiskovni konferenci v Ljubljani prvič srečali ali se poznata že od prej?

Tokrat sem ga prvič srečal. O njem nimam nobenih pripomb. Je umirjen, pozitivno nastrojen. V primerjavi z njegovim rojakom Mirando je povsem drugačen. Takšni ljudje so mi veliko bolj pri srcu. Ampak v ringu gre samo za posel.

V dvorani Tivoli bo verjetno veliko navijačev, tudi vaših rojakov iz Haloz...

Obetajo se prave misije. Mislim, da bo prišlo več kot deset avtobusov s Ptuja in okolice, Haloz in Slovenskih goric. Ne bi jim rad pokvaril veselja, ampak upam, da se bodo še bolj veseli vrnili domov.

Martinez je na lestvici IBF šele na 15. mestu. Lahko boksarskim laikom pojasnite, zakaj se boste borili ravno z njim?

Na lestvici je petnajst boksarjev, s katerimi se svetovni prvak lahko bori. Vsi imamo že napovedane borbe in temu primerno natrpan urnik. Velikokrat je težko uskladiti termin točno s tistim boksarjem, s katerim se želiš pomeriti. Zelo pomembno je, da ujameš pravi dan, ko si najbolje pripravljen. Vsak ne dobi možnosti za naslov svetovnega prvaka. Zelo pomembne so priprave na dvoboj. Za nameček morajo menedžerji med seboj najti smisel za posel. Ko se vsi dejavniki ujamejo, pride do dogovora za dvoboj.

Po zmagi v Johannesburgu nad Isaacom Hlatshwayom ste rekli, da morate nekajkrat obraniti naslov, potem pa bo čas za lovljenje lovorike po kakšni drugi verziji.

Tega si vsekakor želim, a najprej je treba premagati Martineza. Nato se bom pomeril s Poljakom Rafalom Jackiewiczem. Proti koncu leta bom začel resno razmišljati o selitvi v drugo verzijo, o čemer tihi dogovori že potekajo.