Dugonjič, ki je konec tedna drugič zapored postal tudi NCAA prvak na 100 jardov prosto, je dobro formo izkoristil še za potrditev norme za nastop na EP in se odločil za tekmo v velikem, 50-metrskem bazenu. To je lovil v svoji paradni disciplini 50 prsno, kjer je prvo polovico odplaval na vso moč in bil kljub obratu s 27,75 še stotinko sekunde hitrejši kot pred dnevi na izbirni tekmi nizozemske reprezentance v Amsterdamu Lennart Stekelenburg (27,76) in njegov rojak Robin van Aggele (27,83), ki sta se doslej edina v Evropi spustila pod mejo 28 sekund, čeprav je na tekmi v Amsterdamu nastopilo kar nekaj zvezdnikov, kot denimo Nemec Henrik Feldwehr.

"Tekmeci so me zmedli na startu, saj sem mislil, da bomo ponovili start, zato sem se skoraj ustavil. A gledal sem ostale, ki so plavali naprej, zato sem potegnil tudi sam. Kljub tej napaki je izid zelo dober in vem, da imam pri tem dosežku še rezervo," je po nastopu sporočil Dugonjič in dodal, da se je na drugih 50 metrih nato le še razplaval.

Po zmagi na prvenstvu NCAA in izpolnjeni normi si bo Dugonjič, ki ga na univerzi Berkeley čakajo še izpiti, vzel krajši premor, nato pa bo začel s pripravami na evropsko prvenstvo, ki bo avgusta v Budimpešti. Zmage na 100 prsno se je na koncu veselil Američan Marcus Titus (1:01,15) pred rojakom Ericom Shanteaujem (1:01,19) in Rusom Romanom Sludnovom (1:02,40), Dugonjič je bil z 1:04,45 osmi.