Olimpijska podprvakinja iz Pekinga 2008 načrtuje predvsem dober izid na 200 m prosto in 200 m delfin, svojih paradnih disciplinah. Še ne 22-letna Blejka napoveduje tudi osebne rekorde, ki naj bi pripomogli, da bi Berkeley ubranil lansko skupno zmago na prvenstvu.

"Pričakujem, da bom na 200 prosto plavala enako hitro kot lani, le da bom tokrat plavala v navadnih kopalkah. Seveda pa si v tej disciplini želim zmago," je pred prvimi nastopi povedala Isakovićeva, ki je v letošnjem letu spet napredovala tudi na 200 delfin. "Tako kot na mitingu Pac 10 pred tedni, bom tudi na finalu NCAA plavala na 200 delfin. V nasprotju s Pac 10 si želim plavati še hitreje, kar pomeni osebni rekord. Tudi tukaj si želim čim višjo stopničko, čeprav bo konkurenca zelo močna. Tekmovali bosta recimo Madžarka Katinka Hosszu in Američanka Elaine Breeden, ki sta zelo dobri plavalki." Poleg tega bo Isakovićeva plavala še v štafetah na 4 x 100 prosto in 4 x 200 prosto, prijavljena pa je tudi na 500 jardov kravl.

Glavni favorit za ekipno zmago so plavalke Stanforda, ki so prepričljivo dobile tudi miting Pac-10. Dvanajsterica z Berkeleyja, ki že vadi v bazenu v Indiani, kamor je pripotovala v ponedeljek, pa napoveduje presenečenje.