Zaradi pripojitve podjetja Cvetje Čatež k Termam Čatež in zaradi višjih stroškov blaga, materiala in storitev se je dobiček od rednega poslovanja znižal za tri odstotke in je znašal slabih šest milijonov evrov, kar je za dobro desetino manj od načrtovanega. V nasprotju z letom 2008 je bil medtem poslovni izid od financiranja pozitiven, in sicer se je z negativnih 443.000 evrov izboljšal na pozitivnih 435.500 evrov, kar je predvsem posledica 44-odstotne rasti finančnih prihodkov od deležev ter nižjih odhodkov od finančnih obveznosti.

Terme so sicer lani pospešeno nadaljevale konsolidacijo svojih družb. Iz lastništva so iztisnile male delničarje družb Cvetje Čatež, Delikatesa in Turistično podjetje Portorož ter si nato pripojile Cvetje Čatež in Vrtnarije Čatež. Posledično se je kapital družbe zvišal s 66,5 milijona evrov na 70 milijonov evrov, obenem so se dolgoročne finančne obveznosti zvišale za slab milijon evrov, kratkoročne finančne obveznosti pa za 4,6 milijona evrov.

Uprava je medtem nekoliko izboljšala načrte za letošnje leto, saj načrtuje 34 milijonov evrov prihodkov, 7,3 milijona evrov dobička od poslovanja ter 5,1 milijona evrov čistega dobička. Število prenočitev naj bi se zvišalo za štiri odstotke na 721.500, kopaliških vstopov pa naj bi bilo nekaj več kot milijon.