Koper – Olimpija 1:0 (1:0, Pavlin 3): Kot bi preslikali kakšno od tekem obeh klubov v tej sezoni. Olimpija je bila znova silno neučinkovita, Kopru pa sta za tri točke zadoščali zgolj ena uspešna napadalna akcija in čvrsta obramba, pri čemer je gostitelje reševal vratar Ermin Hasič. Tudi strelec gola je bil »klasičen«. Miran Pavlin je v tretji minuti po prekinitvi z glavo iz petmetrskega vratarjevega pro stora (med vratnici se je vrnil Jan Oblak) s strelom z glavo zatresel mrežo. Olim pija je imela nekaj imenitnih prilož nosti, tudi enajstmetrovko, ki jo je po prekršku nad Škerjancem zapravil Mi lan Purović. Zmajem je v obdobju naj večje prevlade načrte prekrižala silovita nevihta. Na nebu je grmelo in se blis kalo, na igrišče pa je poleg močnega dežja padala tudi toča. Prekinitev je trajala skoraj 20 minut. Kasneje se za radi razmočenega igrišča nogometa praktično ni dalo igrati.

Celje – Maribor 0:2 (0:1, Jelič 24 z 11- metrovke, Džinič 84): Mariborčani so do zmage prišli z zanesljivo igro. Kljub te mu so imeli Celjani predvsem v dru gem polčasu nekaj priložnosti. Pri vod stvu vijoličnih z 1:0 je Roman Bezjak zadel prečko. Mariborčane je v vodstvo z enajstmetrovke po prekršku nad Plu tom z enajstmetrovke popeljal Jelič. Zmago je po podaji Mezge s strelom z glavo s petih metrov potrdil Džinič. »Imamo premlado ekipo, a bi se lahko kosali s tako izkušeno, kot je Maribor. Čaka nas še veliko dela, da bomo prišli na to raven,« je dejal trener Celja Milan Djuričić. Strateg Maribora Darko Mi lanič je dodal: »Dobili smo to, po kar smo prišli. Gledalci so lahko uživali v lepi igri obeh ekip. Zmagali smo zas luženo.«

Interblock – Gorica 0:5 (0:1, Osterc 12, 63, Galešić 57, Cvijanovič 74, Martinovič 76): Goričani so v Ljubljani nadaljevali zelo dobre predstave v spomladanskem de lu sezone. Na razmočenem igrišču so povsem zasenčili Interblock. Popoln mrk so igralničarji doživeli v drugem polčasu. Spet se je izkazal Milan Osterc, ki se je z dvema zadetkoma povzpel do številke 16 in je sedaj sam na vrhu les tvice strelcev. Trener Gorice David Per šič se je veselil pete zmage v drugem delu sezone: »Zelo pomemben je bil prvi gol, po katerem smo se sprostili in zaigrali bolj neobremenjeno. Tekmo pa je odločil drugi, ki smo ga dosegli z veliko sreče.« Trener Interblocka Bo rivoje Lučić je bil bolj otožnega po gleda: »Težko je kaj pametnega pove dati, ko izgubiš z 0:5. V prvem polčasu smo imeli kar nekaj priložnosti, pri ka terih pa se nismo odzvali, kot bi bilo treba. Drugi gol smo si zabili praktično sami in naš voz je šel le še navzdol.«

Domžale – Nafta 3:1 (2:1, Pekič 7, 57, Brezovački 21; Topič 13 – avtogol): Dom žalčani so končno dosegli prvo spo mladansko zmago in se otresli predza dnjega mesta. V Domžalah, kjer je igri šče razmočil dež, je dobro strelsko for mo z dvema goloma potrdil Damir Pe kič, medtem ko gostje na klopi niso imeli trenerja. Nebojša Vučičević je na mreč tekmo zaradi osebnih razlogov izpustil.
Labod Drava – Rudar 0:1 (0:1, Selimi 19): Za Velenjčane je končno posijalo sonce, kajti dosegli so prvo zmago po 23. kro gu. S tem so naredili uslugo Interblocku in Domžalam, ki ju lovijo Ptujčani. Tek mo je po prekinitvi odločil Nezbedin Selimi.

Vrstni red: Koper 59, Maribor 52, Nafta 41, Gorica 40, Rudar 38, Celje 36, Olim pija 34, Domžale 33, Interblock 32, Dra va 25.

Tekme 29. kroga, sobota ob 16. uri: Olimpija – Gorica, ob 17. uri: Koper – Drava, Celje – Nafta, ob 18. uri: Dom žale – Interblock, ob 20.15: Maribor – Rudar.