Neunerjeva, ki je zgrešila tri strele, je bila za 17,2 sekunde hitrejša od Francozinje Sandrine Bailly z enim zgrešenim strelom. Od tretje Rusinje v slovaškem dresu Anastasiye Kuzmine, ki je tudi zgrešila le en strel, pa je bila hitrejša za 23,6 sekunde. Dvakratna olimpijska prvakinja v Whistlerju Neunerjeva je osvojila 19. zmago v svetovnem pokalu ter peto v tej sezoni ter slavila tudi v posebnem seštevku

Edina Slovenka na tekmi Gregorinova je zasedla 16. mesto, z zaostankom 1:56,6 minute ter dvema zgrešenima streloma. Z današnjim rezultatom je letošnjo sezono svetovnega pokala v biatlonu končala na desetem mestu v skupnem seštevku.

Na vrhu svetovnega pokala sta dve Nemki. Za Neunerjevo je na drugem mestu sezono sklenila Simone Hauswald, tretja pa je bila Švedinja Helena Jonsson.

Edina Slovenka na tekmi je bila na strelišču neuspešna le dvakrat (1,0,1,0) in z borbenim tekom je zasedla mesto tik za najbolj neposredno tekmico za skupno uvrstitev Rusinjo Svetlano Slepcovo. V skupnem seštevku je zadržala uvrstitev pred njo in prvič v karieri sezono končala med prvo deseterico.

"Naredila sem to, kar sem potrebovala za skupno 10. mesto. Več žal ni šlo, ker sem enostavno izčrpana do konca. Potrudila sem se tudi s streljanjem, čeprav sem bila na začetku tekme zaradi tega kar precej nervozna. Zaradi boljših smuči sem zadnji krog na spustih lahko prehitela nekaj tekmovalk, vendar enostavno nisem imela več moči, da bi zdržala v klance do cilja. Zadovoljna sem s sezono, čeprav je letos manjkala 'pika na i' in uvrstitev na stopničke. Seveda je svetla plat moja najboljša uvrstitev skupno in izenačenje najboljšega ženskega dosežka na olimpijskih igrah," je povedala Gregorinova.

"Mission accomplished ali misija opravljena, bi bil kratek povzetek tekme in tudi te sezone za Tejo," je nastop ocenil njen trener Uroš Velepec. "Izčrpanost se ji že zelo pozna in tekaško ni bila zmožna več, kot je prikazala. Čakamo samo še nastop mešane štafete, ki pa ne prinaša kakšnih točk in je bolj prestižnega značaja. Vseeno sem bomo zelo potrudili in popravili vtis s Finske," je dejal trener.