Zahvalil se je tudi vsem društvom, klubom, sodelavcem in medijem, ki so v zadnjih letih prispevali k razvoju teka na smučeh pri nas.

Na seji zbora sta se nato predstavila kandidata za predsednika zbora za tek na smučeh, za naslednje štiriletno obdobje. Roman Beznik in Mitja Praznik, ki je zadnja štiri leta vodil zbor za tek na smučeh, sta svoje programe dela za naslednji olimpijski ciklus predstavila članom društev in klubov, ki so nato glasovali in za novega predsednika zbora za tek na smučeh izvolili Mitjo Praznika (dobil je 24 glasov od 32), ki bo tudi v prihodnje predsedoval najvišjemu organu za tek na smučeh v Sloveniji.

Po izvolitvi je g. Praznik povedal: "Najlepša hvala vsem, ki ste mi zaupali svoj glas. Zame je to obveza, da si bom prizadeval za realizacijo predstavljenega načrta. Vidim predvsem kontinuiteto v dosedanjem delu. Čakajo nas zelo zahtevni časi, saj bodo pričakovanja velika in s tem tudi naše obveznosti. Upam, da bom s sodelovanjem vseh vse predstavljene cilje izpolnil."

Potekale so tudi volitve za predsednika odbora za tek na smučeh. Poleg Mitje Praznika, ki je do zdaj opravljal obe funkciji, je za mesto predsednika odbora kandidiral tudi Alojz Poklukar, a ni bil uspešen, tako bo s svojim delom nadaljeval g. Praznik, ki so ga predstavniki društev-klubov izvolili s 24 glasovi.