Že 37. miting za pokal Raven bo ponudil nekaj zelo kakovostnih obračunov, predvsem pa že dal prve smernice, kako hitri so plavalci v prvem letu po prepovedi visokotehnoloških plavalnih kostumov. Miting bo za članske reprezentante obenem prva priložnost, da že potrdijo norme za nastop na EP na Madžarskem, obenem pa tudi praktično zadnji, ko se bodo mlajši plavalci še lahko potegovali za normo za nastop na olimpijskih igrah mladih, ki jih bo letos gostil Singapur.

Glede na startni seznam se obetajo številni zanimivi obračuni. V moški konkurenci prsnega plavanja bo tradicionalni slovenski dvoboj med Emilom Tahirovičem in Matjažem Markičem popestril srbski reprezentant Čaba Siladji, svojo priložnost čaka tudi mladi Radovljičan Robi Vovk. Obračun reprezentantk Tanje Šmid, Tjaše Vozel in Tine Meža bo pokazal, kako so pred sezono premešane karte v slovenskem ženskem plavanju prsnega sloga.

Zanimivi boji se obetajo tudi na daljših razdaljah v prostem slogu, kjer bodo falango zelo dobrih slovenskih plavalk izzivale Milica Ostojić iz Srbije, Irka Niamh O'Sullivan in Madžarka Eva Ristov. Težka naloga pri tem čaka tudi prvo zvezdnico domačega kluba Tjašo Oder, mladinsko evropsko prvakinjo na 1500 prosto in podprvakinjo na 800 prosto, ki bo dosežka na letošnjem mladinskem vrhu stare celine v Helsinkih skušala ponoviti, pred tem pa na Ravnah opraviti tudi s šampionko Risztovovo, šestkratno evropsko prvakinjo.

Nesporno zanimiv pa bo tudi nastop žensk na 400 m mešano, kjer Radovljičanko Anjo Klinar čaka revanša v dvoboju z Odrovo za poraz na državnem prvenstvu v Celju, vrhunsko uvrstitev pa načrtuje tudi Eva Ristov, na EP 2004 srebrna na tej razdalji, ki je takrat na tretje mesto potisnila prav Klinarjevo, ki je pred šestimi leti v španski prestolnici osvojila svojo prvo medaljo na članskih tekmah.

Na mitingu na Ravnah bo seveda manjkal študent ameriške univerze Berkeley, sicer pa Fužinarjev plavalec Damir Dugonjič, ki ga prav ta konec tedna v Columbusu v ameriški zvezni državi Ohio čaka nastop na finalu študentskih tekmovanj NCAA. Tam bo Dugonjič branil lansko zmago na 100 jardov prsno, s trenerjem Davom Durdnom pa samozavestno zmago napovedujeta tudi letos. Dugonjič bo ob tem plaval tudi na 200 prsno, 50 prosto in v obeh mešanih štafetah omenjene kalifornijske univerze.