Godec je bil v zadnjih mesecih pred težko odločitvijo ali nadaljevati študij na univerzi Harvard ali Yale, ki sta bila po vrhunskih študijskih dosežkih na univerzi Berkeley zainteresirani, da Godec tam nadaljuje šolanje. Med več kot 600 kandidati sta obe univerzi Godcu že v prvem izboru ponudili mesto na fakulteti. "Na koncu sem se odločil za Harvard, ki ima po mojem mnenju na področju medicine oziroma imunologije najboljši program, pa tudi Boston mi bolj ustreza kot New Haven, čeprav gre za dve zelo dobri univerzi," je za STA povedal Godec.

Slovenski olimpijec, aktualni prvak univerzijade in vojaški svetovni prvak, pa je ob tem dodal, da bo tudi v nadaljevanju združil vrhunsko plavanje in študij. "Seveda imam še vedno tudi plavalne cilje in želje. Še vedno dosegam dobre izide, kar sem dokazal s finalom na evropskem prvenstvu v Carigradu, zato računam, da bom tudi v prihodnjih letih še vedno tudi aktiven član slovenske reprezentance. Tudi razmere za plavanje so na Harvardu dobro urejene in ni razloga, da bi prekinil plavanje, dokler dosegam napredek."

Študijske cilje, zdaj na vzhodni obali ZDA, bo Godec začel uresničevati septembra, že poleti pa ga čaka nastop na evropskem prvenstvu v Budimpešti ter v drugi polovici avgusta tudi na vojaškem svetovnem prvenstvu v Nemčiji.