V ameriškem West Lafayettu se je ponoči po slovenskem času končal ženski sklepni vseameriški študentski plavalni miting NCAA. Plavalka Gorenjske banke Radovljice in univerze Berkely Sara Isaković je po pričakovanjih nastopila še v finalu na 200 delfin, kjer je osvojila osmo mesto.

Olimpijska podprvakinja, ki je nastopila že v finalu na 200 prosto, na 200 delfin v drugi polovici ni uspela obdržati visokega začetnega ritma, zato je v finalu pristala pri repu. Nato je nastopila še s štafeto 4 x 100 jardov prosto in se z Berkeleyjem veselila drugega mesta, z dosežkom 48,51 pa je bila tudi skoraj 1,8 sekunde hitrejša od svojega osebnega rekorda na 100-jardski razdalji, s čimer je potrdila dobro pripravljenost.

Na koncu je Berkeley, ki je lani osvojil NCAA naslov, osvojil tretje mesto za univerzama Floride in Stanforda. Prihodnji teden finale na plavalnem prvenstvu NCAA čaka še Ravenčana Damirja Dugonjiča, prav tako študenta univerze Berkeley, ki bo v West Lafayettu branil lansko prvo mesto na 100 prsno, ko je postavil tudi vseameriški oziroma neuradni svetovni rekord na 100 jardov prsno.