"Z največjim veseljem sporočam, da sem se letos prvič v karieri kvalificirala v ekipo gledalcev tekme v Planici," je v šali uvodoma dejala slovenska šampionka, ki je v minulih letih sicer meseca marca "finiširala" v svetovnem pokalu smučarskega teka, letos pa je zaradi poškodbe prisiljena počivati.

"Ogleda planiške tekme se zelo veselim, saj do zdaj te priložnosti še nisem imela. Obisk Planice bo najbrž ugodno vplival tudi na mojo rehabilitacijo," je dejala 30-letna Brinjčanka in nadaljevala: "V zadnjem obdobju se veliko ukvarjam s pokroviteljskimi obveznostmi, minuli konec tedna sem preživela na Rogli, kjer je potekal celinski pokal v smučarskih tekih. Tam sem bila nekoliko bolj dejavna. Verjetno bi bilo boljše, če bi nekoliko več počivala, vendar tega še ne znam. Počasi se bom morala na to navaditi. Imam tudi druge obveznosti do vojske, do Smučarske zveze, vendar so to prijetne obveznosti. Zdaj imam čas za njih. Če se odločim nadaljevati kariero, bo znova vse podrejeno treningu."

Sezona svetovnega pokala v smučarskem teku se bo sicer končala konec tega tedna, žal brez najboljše Slovenke. Bosta pa slovenske barve v smučini na sredinem sprintu v Stockholmu in potem na finalu v Falunu branili Vesna Fabjan in Katja Višnar.