Slovenska šampionka Petra Majdič te dni predvsem poskuša čim več počivati, si nabrati energije in napolniti baterije. O prihodnosti še ne razmišlja, ve le, da še nič ni dokončno odločenega. Res je, da še ni rekla zadnje besede v smučarskem teku in tudi zato so ljubitelji tega športa nestrpni, kako se bo odločila glede prihodnosti, a kot pravi sama, mora predvsem razmisliti, si odgovoriti na nekatera vprašanja in to ne samo športna, pač pa tudi osebna.

"Vsega je bilo v zadnjem času toliko, morda celo preveč. Kamorkoli pridem, povsod sem v središču dogajanja in ni, da ne bi hotela z vsakim govoriti, stisniti roke navijačem, proslavljati in se veseliti, pač pa se mi zdi, da me je povsod preveč, da me imajo morda celo ljudje že dovolj. Preveč je bilo vsega," je med drugim povedala Majdičeva.

Na namigovanja o nadaljevanju kariere ni odgovorila ne pozitivno ne negativno, vse skupaj pušča odprto. "Uf, tega odgovora še nimam. Nič ni rečeno, da maja ne bom spet začela migati, a najprej kot pravim, moram neke stvari razmisliti pri sebi, potem pa se bom odločila. Nikakor ne trdim, da ne bom več nadaljevala s treningi in tekmami, ampak preprosto je za kakršne koli odgovore zdaj še prehitro," je povedala ljubljenka slovenskih src.

"Zdaj si predvsem želim, da bi imela malo miru, da bi me tudi novinarji malo pustili. Saj ne rečem, z vsakim se veselim pogovorov, a je bilo v zadnjem času tega res ogromno. Zdaj bi se iz medijev rada malo umaknila, sicer bom v kakšno športno oddajo najverjetneje še šla kot gostja, ampak bi skoraj raje videla, da bi se v medijih pojavljali tisti, ki si to želijo in zaslužijo, takšnih pa je v Sloveniji kar nekaj," je še dejala športnica iz Brinja.