Alonso je na najboljši možen način začel novo sezoni in si že v prvem nastopu za Ferrari privozil prvo zmago. Uspeh rdečih iz Maranella je dopolnil Massa z drugim mestom.

Do zmage pa so Špancu, svetovnemu prvaku v letih 2005 in 2006, pomagale tudi tehnične težave moštva Red Bull. Nemec Sebastian Vettel, svetovni podprvak in najhitrejši na sobotnih kvalifikacijah, je namreč prepričljivo vodil, vendar je moral v 34. krogu upočasniti zaradi težav z dirkalnikom. Prehiteli so ga trije tekmeci, na koncu pa je mlademu Nemcu ostalo četrto mesto. Za sabo je zadržal Mercedesovo nemško dvojico, Nica Rosberga in povratnika v formulo 1 Michaela Schumacherja.

Španec se je veselil uspeha s Ferrarijem, s katerim je že na testiranjih nakazoval, da bo v novi sezoni zelo hiter. Alonso bo ob nadaljevanju sezone na takšen način hitro pozabil na zadnji dve, ko pri renaultu ni našel prave forme in dirkalnika za najboljša mesta.

"To je zame poseben dan. Vrnitev na zmagovalni oder je nekaj najlepšega, še posebej pa je to pomembno, ker gre za Ferrari. Boljšega načina za začetek sezone si ne bi mogel zamisliti," je dejal zmagovalec. Alonso je na dirkališču v Bahrajnu dosegel tretjo zmago (prvo po letu 2006), skupno jih ima zdaj 22. Tudi Massa, ki se je uspešno vrnil po lanski nesreči na Madžarskem, je bil vesel stopničk: "Zelo vesel sem. Dober začetek sezone, uspelo mi je celotno dirko prevoziti v povsem normalnem ritmu."

Precej drugače si je začetek sezone najverjetneje predstavljal Schumacher. Čeprav je naglas poudarjal, da bo pri 41 letih potreboval nekaj dirk, da se vrne v tekmovalni ritem, ni bil zadovoljen s sedmim mestom v kvalifikacijah. Na dirki je nato pridobil le eno mesto, pa še tega bolj po zaslugi Marka Webbra; drugi Red Bullov dirkač je imel že takoj po startu težave z motorjem in je moral na zgodnji postanek v bokse. Za nameček pa je pred sedemkratnim svetovnim prvakom končal še njegov mlajši moštveni kolega Rosberg. "Bilo bi prehitro, če bi že zdaj delali analize. V preteklosti sem začel še slabše, pa sem na koncu vseeno osvajal naslove," pa je Schumacher ostal optimističen.

Še mesto slabši kot Schumacher je bil branilec naslova Jenson Button; Mclarnov britanski dirkač s številko 1 na bolidu je premagal Webbra, točke po novem sistemu, zdaj jih dobi deseterica, pa sta na uvodu sezone 2010 osvojila še Vitantonio Liuzzi in veteran Rubens Barrichello.

Neuspešni so bili nekateri novinci: Indijec Karun Chandhok (Hispania) je prevozil le dva kroga, njegov moštveni sotekmovalec Bruno Senna, nečak slovitega Ayrtona Senne, pa je tudi odstopil pred koncem. Virginov Lucas Di Grassi pa je končal po treh krogih.

Sezona formule 1 se bo nadaljevala čez 14 dni v Avstraliji.