V boju za tretje mesto sta se merili ekipi Avstrije in Hrvaške. Na koncu so v malem finalu zmagali Avstrijci, ki so pobrali 12.800 evrov, Švicarji pa so bogatejši za 16.700 evrov.

V paralelnem veleslalomu, novostjo v svetovnem pokalu, so nastopili tudi Slovenci, vendar so se poslovili že na začetku v osmini finala. Boljši od slovenske ekipe so bili Kanadčani. Slovenki sta sicer premagali Kanadčanki, a sta bila Slovenca neuspešna.

V slovenski ekipi so bili na startu Ana Drev, Maruša Ferk, Bernard Vajdič in Matic Skube. Slovenki sta zmagali v dvobojih, medtem ko sta Slovenca slabo startala in zapravila vse možnosti, Vajdič je zgrešil Vrata, Skube pa je bil prepočasen. Čeprav je bil izid dvobojev izenačen, se je v nadaljevanje tekmovanja uvrstila Kanada, ki je dosegla boljši čas od slovenske ekipe.

Tekma ni odločala o ničemer, saj so bili vsi globusi že podeljeni pred nedeljskim sklepnim dejanjem, v pokalu narodov pa je z visoko prednostjo zmagala Avstrija. Reprezentance Avstrije, Švice, Italije in Francije so bile neposredno uvrščene v četrtfinale, a sta se nato od teh naprej uvrstili le Švicarji in Avstrijci.

Letošnji finale svetovnega pokala je tako uvedel sila zanimivo novost, ki je postregla s privlačnimi izločilnimi boji in dvoboji ter presenetljivimi zmagovalci. Čehi v svetovnem pokalu, razen Šarke Zahrobske, beležijo povprečne rezultate.

Ekipno kombinacijo je tako uspešno zamenjal ekipni paralelni veleslalom. Nastopilo je 12 najboljših ekip.

Novost na finalu svetovnega pokala je hkrati tudi pomenila generalko pred svetovnim prvenstvom prihodnje leto, ki bo prav tako v Garmisch-Partenkirchnu. Tudi na SP naj bi ekipno kombinacijo zamenjal paralelni veleslalom.

Na tokratni tekmi so prireditelji razdelili 100.000 švicarskih frankov denarnega sklada (68.000 evrov).