Ustanovitelji in ambasadorji fundacije, ki delujejo po načelih prostovoljstva, bodo sredstva zbirali preko donatorjev, pokroviteljev, dobrodelnih dogodkov, s pomočjo dobrodelnih avkcij, organizacijo športnih dogodkov in iz naslova 0,5 odstotka dohodnine, ki jo lahko po svoji izbiri namenjajo davkoplačevalci, je na današnji novinarski konferenci pojasnila predsednica upravnega odbora fundacije in predsednica uprave SKB banke Cvetka Selšek.

Glavna projekta fundacije v letošnjem letu sta sofinanciranje delovanja kriznega centra za otroke žrtve nasilja v Kopru in Novi Gorici ter nadaljevanje humanitarnega projekta rehabilitacije otrok, žrtev vojne v Gazi, saj po besedah Türka Slovenija ne sme biti zasnovana na principu "svet doma". "Smo del sveta, zato je prav, da bo fundacija del sredstev namenila tudi mednarodnemu delovanju," je na novinarski konferenci pojasnil ustanovitelj fundacije predsednik države Danilo Türk. Vsaj 70 odstotkov sredstev pa bo namenjenih reševanju problemov otrok v Sloveniji, je še dodal.

Fundacija Pustimo jim sanje bo zagotavljala finančno podporo posameznim projektom, organizirala problemske konference, s pomočjo ambasadorjev promovirala poslanstvo in ideje fundacije, organizirala lokalne iniciative, pripravljala promocijsko gradivo ter oblikovala štipendijski fond za otroke, žrtve nasilja, je razložila Selškova.

Fundacija bo z namenom zbiranja sredstev organizirala tudi humanitarni koncert Jana Plestenjaka in gostov Neisho, Alenko Godec in Perpetuum Jazzile, ki bo 19. aprila v Cankarjevem domu.

Ustanovitelji Ustanove Pustimo jim sanje so poleg predsednika države tudi: Cvetka Selšek, Milan Kučan, Marjan Turnšek, Žiga Debeljak, Peter Mankoč, Mateja Duhovnik, Dejan Verčič, Robert Cugelj, Helena Meden Vrtovec, Anita Ogulin, Adi Smolar, Damjan Pintar, Emil Zakonjšek, Ladislav Lipič in Franc Hočevar.

Ambasadorji Ustanove pa so Petra Majdič, Viktor Grošelj, Stane Pejovnik, Barbara Jaki, Borut Miklavčič, Zoran Pavlovič, Jan Plestenjak in Vojka Ravbar.