Peter Prevc (113,5, 108,5/191,0) je bil 14. Mitja Mežnar (105,5 m/76,9) in Jernej Damjan (102,0 m/71,4) se z 31. oziroma 36. dosežkom nista uvrstila v finale.

Veliki zmagovalec tekme v Kuopiu je bil znova Ammann. Ta je dobil že uvodno tekmo skandinavske turneje, na kateri je bil tako kot danes njegov najbližji zasledovalec Malysz, toda Poljak je v Kuopiu zaostal za skoraj 17 točk.

Sicer pa so imeli prireditelji tekme, na kateri so znova veljala nova pravila, tudi danes nekaj težav z vetrom. Toda če je ta komu še prekrižal račune, jih ta čas izvrstnemu Ammannu ni mogel. Švicar, ki se je posebej izkazal v prvi seriji, ko je bil daleč najdaljši, je tako dosegel že svojo 15. zmago v svetovnem pokalu.

Tokrat so brez stopničk ostali Avstrijci, čeprav so kar štirje končali med najboljšo deseterico, najbližje vrhu je bil Andreas Kofler na četrtem mestu. Z "le" 11. mestom pa je svoj boj za skupno zmago v svetovnem pokalu praktično že končal Gregor Schlierenzauer. Pred zadnjima dvema tekmama ima namreč kar 183 točk zaostanka za Ammannom.

V Kuopiu sta dobro nastopila Prevc in Kranjec. Po prvi seriji sta bila na devetem in desetem mestu. V finalu pa je Kranjec še enkrat zelo dobro skočil in napredoval do osmega mesta, mladi Prevc pa je padel na 14. mesto, s čimer je izenačil najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu.

Po 17. mestu v Lahtiju je to še korak naprej za Prevca, ki zdaj skupaj z ekipo potuje na prizorišče njegove prve tekme v svetovnem pokalu in na skakalnico, kjer je postavil svoj osebni rekord (140 m) - v norveški Lillehammer. "Mi smo zelo zadovoljni z Robijem in s Petrom. Peter je še enkrat pokazal svojo dobro pripravljenost in to, da na tekmah naredi svoje najboljše skoke. Danes je bil sploh prvi skok odličen. Robi je po manjšem spodrsljaju v Lahtiju danes tudi skakal zelo dobro, naredil dobra skoka in ujel deseterico. Gotovo spada med najboljših deset na svetu, kar je znova potrdil," je povedal glavni trener slovenske vrste Matjaž Zupan.

Slednji je bil razumljivo manj zadovoljen s predstavama drugih dveh varovancev: "Škoda mi je za Mitjo, saj skače tako dobro, da bi lahko prišel med točke. Toda v delu leta izgublja preveč, zato mu vedno zmanjkata meter ali dva za želene točke. Jernej ne skače tako, kot zna. S tem mu pada tudi samozaupanje in ima posledično na tekmi še bolj trde gibe, manj je sproščen in to ga stane tudi kakšnega vidnejšega rezultata."

Kljub temu Zupan meni, da se v Lillehammer lahko odpravijo kar pozitivno razpoloženi. "Peter in Robi skačeta dobro, Mitja je tudi zelo blizu, kot ekipa tako delujemo na dobri osnovi. Jernej pa tudi ko je bil v formi, mu v Kuopiu ni šlo najbolje. Tako da upamo, da bo malo tudi s svojimi izkušnjami v naslednjih dveh tekmah popravil vtis in da si bo zaupanje dvignil predvsem pred poleti v Planici," je zaključil Zupan.