"Zelo sem vesela, da sem zmagala in preskočila letvico na tej višini. Tega nisem pričakovala. Med tekmovanjem sem se zelo dobro počutila in imela dober ritem. Ves čas pa sem imela tudi dobro podporo naše študentske ekipe," je bila zadovoljna Šutejeva.

V Fayettevillu je 24. januarja letos mejo slovenskega rekorda premaknila na 4,32 m. Šutejava je tokrat izpolnila tudi normo (4,40 m) za nastop na svetovnem dvoranskem prvenstvu, ki bo od 12. do 14. marca v Dohi v Katarju. Tam pa po besedah njenega slovenskega trenerja Slavka Černeta ne bo nastopila, ker ima študijske in tekmovalne obveznosti na svoji ameriški univerzi.

Šutejeva, mladinska svetovna podprvakinja iz Pekinga (2006), se je po uspešno končani srednji šoli odpravila na študij na univerzo Askansas, kjer je drugo leto. Po težavah zaradi poškodbe se je uspešno vrnila na tekmovališča in lani na evropskem prvenstva do 23 let v Kaunasu v Litvi v finalu skoka s palico zasedla peto mesto. Tedaj je s 4,25 metra izenačila svoj osebni rekord na prostem ter za slovenskim članskim rekordom (4,30 m) Teje Melink (24. julij 2004, Trst) zaostala le za pet centimetrov.