Cleveland Cavaliers so bili doma s 97:95 boljši od San Antonio Spurs, le za točko so zmago slavili košarkarji New York Knicks, ki so z 99:98 ugnali Atlanta Hawks. Memphis Grizzlies so s 107:101 premagali New Jersey Nets, New Orleans Hornets pa so s 135:131 ugnali Golden State Warriors. Moštva slovenskih košarkarjev so tokrat počivala.

Dallas je razveselil domače navijače in vknjižil dvanajsto zaporedno zmago. Poleg Mariona je bil učinkovit tudi Nemec Dirk Nowitzki, ki je dodal 24 točk, Caron Butler jih je vpisal še 23. Telički niso izgubili že vse od 16. februarja, ko so klonili v gosteh pri Oklahoma Cityju, s tokratno zmago pa so "priplezali" že do drugega mesta v zahodni konferenci, zaostajajo le še za Jezerniki iz Los Angelesa. Za Minnesoto je bil s 36 točkami in 13 skoki najuspešnejši Al Jefferson.

Igralci iz drugega največjega "slovenskega" mesta Clevelanda so s 97:95 premagali San Antonio, kljub temu da so Cavaliersi igrali brez poškodovanega LeBrona Jamesa. Mož odločitve je bil v zadnjih devetih sekundah Mo Williams, ki je bil uspešen s črte prostih metov. Williams je tekmo končal s 17 točkami, Delonte West je dodal 16 točk. Cleveland je s to zmago postal prva ekipa v sezoni, ki je dosegla 50 zmag. Pri San Antoniu je manjkal Tony Parker. Slednji bo zaradi zlomljene roke odsoten kar šest tednov. Rekord sezone v obliki 38 točk je vknjižil Manu Ginobili.

New York si je lahko oddahnil, saj je koš Ala Horforda prišel šele po pisku zaključne sirene. Knicksi so se veselili zmage s "piškavih" 99:98, "zapozneli" koš pa so pokazali šele počasni posnetki, s čimer so sodniki spremenili svojo odločitev in zmago dodelili New Yorku. V dresu domačih je bil s 27 točkami najboljši Danilo Gallinari, David Lee jih je dodal še 19 in zbral tudi 13 skokov. Pri gostih je bil s 25 točkami in desetimi skoki ter šestimi podajami najboljši Josh Smith, Joe Johnson je dodal 22 točk, Horford pa je tekmo končal z 18 točkami in 12 skoki.