Avstrijsko podjetje Palfinger, ki proizvaja žerjave in avtodvigala, deluje na območju nekdanje Metalne. Po Medikovih besedah delavce motijo nenavadne prerazporeditve delovnega časa, po kateri bi delavci delali v dveh deseturnih izmenah, že tako slabo plačani zaposleni pa naj bi ostali tudi brez plačila nadur. V podjetju sicer doslej zaradi kriznih razmer v gospodarstvu niso odpuščali .

"Delavci zahtevajo dvajsetodstotni dvig plač, saj te po sicer nepopolnih podatkih v proizvodnji z vsemi dodatki znašajo nekaj nad 700 evrov," je pojasnil Medik. Kot je dejal, so delavci dali jasno vedeti, da bodo stavko preklicali le, če se bodo do takrat začela pogajanja z lastniki o njihovih zahtevah.

Sicer pa se je po Medikovih besedah zdaj zapletlo še zaradi "čudnega odnosa" vodstva podjetja do predstavnika sindikata v podjetju. Predstavniku sindikata SKEI v Palfingerju Dušanu Legatu so namreč očitali, da je on delavce napeljeval k ustavitvi dela, zato so mu danes izročili obvestilo o izredni odpovedi pogodbe o zaposlitvi. Medik je zagotovil, da bodo v sindikatu naredili vse, da se to ne bo zgodilo, saj gre tudi za obrambo integritete sindikata.