Vse je kazalo, da bo dirko lahko pričel iz tretje štartne vrste, a se mu je ta na koncu izmuznila za las. A Skubic, član moštva Inotherm Yamaha, je bil z doseženim vseeno zelo zadovoljen.

"Vesel sem, saj s tako visokega štartnega mesta te dirke še nisem začel. Danes je šlo zares odlično in moja Yamaha je delovala brezhibno. Na motorju sem se počutil kot doma in lahko rečem, da sem v vožnji po ovalu naravnost užival. Predvsem me veseli dejstvo, da sem se uspešno zbudil po zimskem spanju in da se z novim motorjem počutiva kot stara znanca. Še vedno sem bil nekoliko previden, saj je temperatura asfalta izjemno nizka."

Skubic in ekipa upajo, da se bo tudi današnja dirka, ki je na sporedu ob 20. uri po lokalnem času oziroma v soboto ob 2. uri zjutraj po srednjeevropskem, iztekla tako dobro. Poleg dobre telesne pripravljenosti Skubica pa na 320 kilometrov dolgi in naporni dirki računajo tudi na uigranost ekipe pri postankih v boksu ob menjavi koles in dolivanju goriva.

Boštjan Skubic je svoj najboljši rezultat na dirki v Daytoni dosegel leta 2008, ko je končal kot osmi. Ta rezultat si želi še izboljšati, a se zaveda, da v močni konkurenci profesionalnih dirkačev na tovarniških strojih ne bo lahko.