Sprva v sončnem, nato pa rahlo oblačnem Kranju, je danes pod Šmarjetno goro novega-starega državnega prvaka pozdravilo okrog sto ljubiteljev smučarskih skokov. Na zelo dobro pripravljeni skakalnici je v težkih razmerah po prvi seriji vodil Damjan pred Kranjcem in Lebanom.

V finalu je Kranjec dokazal, da mu ni para in v neposrednem dvoboju za naslov prvaka Damjana preskočil za kar sedem metrov. Na koncu je razlika znašala velikih 15 točk. Bron je zavoljo odličnega prvega skoka, kjer je izkoristil zelo dobre vremenske razmere, osvojil mladinski reprezentant Luka Leban. Le 0,4 točke je na četrtem mestu zaostal Primož Pikl.

Eden izmed glavnih kandidatov za končni uspeh je bil tudi Peter Prevc, ki pa je današnje tekmovanje končal na 13. mestu. Razlog je huda oteklina gležnja, ki jo je Prevc staknil pri igranju nogometa. Kljub veliki bolečini je mladi skakalni up domačega Triglava stisnil zobe in danes dvakrat solidno opravil svoj nastop. Bojazni, da ne bi nastopil na bližajoči se skandinavski turneji, ni.