Sprva so prireditelji za navijače iz Južnoafriške republike namenili 11 odstotkov kart, ki jih prodajajo po 20 dolarjev. Vodja organizacijskega odbora SP 2010 Danny Jordaan pa je danes pojasnil, da so kvoto teh vstopnic povečali na 29 odstotkov (841.000 vstopnic).

"Morate upoštevati, da so nogometni navijači v JAR večinoma predstavniki delavskega razreda in imajo zelo nizke prihodke," je dejal Jordaan.

Mednarodna nogometna zveza je sicer sporočila, da so doslej prodali le polovico tako imenovanih VIP vstopnic.

Prireditelji zadovoljni z zasedenostjo hotelskih sob

Prireditelji letošnjega nogometnega svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki so že zdaj zadovoljni z zasedenostjo hotelskih sob, čeprav se bo mundial začel šele 11. junija. Organizatorji pravijo, da so zasedene že tri četrtine vseh sob tistih hotelov, ki so jih ponujali tudi prek Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

Nekaj več kot 100 dni pred začetkom SP je po podatkih družbe MATCH, ki skrbi za Fifine nastanitve, rezerviranih že 73 odstotkov vseh ponujenih hotelskih sob. MATCH jih skupaj ponuja 48.000. Sicer pa se mnoga zasebna prenočišča ter tudi nekatere velike hotelske verige niso želeli vključiti v program MATCH, saj niso želele že mesece vnaprej "odstopiti" velikega deleža svojih sob.

Južnoafričani sicer pričakujejo, da bo med prvenstvom to deželo na jugu črne celine obiskalo 450.000 tujih turistov, a bo teh zaradi oddaljenosti bržčas nekaj manj.