Košarkarji Uniona Olimpije so šestnajstič v samostojni Sloveniji postali pokalni prvaki. V finalu zaključnega turnirja pokala Spar v Novem mestu so premagali Zlatorog s šestnajstimi točkami razlike.

Ljubljančani so se dobesedno sprehodili do svoje druge lovorike v tej sezoni po superpokalu, ki so ga osvojili na začetku sezone. Najboljše tri slovenske ekipe, ki so jih srečali na poti do naslova, so nadigrali in deklasirali v vseh pogledih. Najprej so v četrtfinalu premagali Helios 24 točkami razlike, v polfinalu so jezo stresli nad domačo Krko (+ 29), v finalu pa so bili prepričljivo boljši še od Zlatoroga.

Košarkarji Uniona Olimpije so že v prvih petih minutah srečanja nakazali, v katero smer bo šel tokratni, 19. finale pokalnega tekmovanja. S čvrsto obrambo in razpoloženim Gašperjem Vidmarjem v napadu so povedli s 17:4, prednost pa tudi v nadaljevanju višali iz minute v minuto. Prvo četrtino so končali s 15 točkami naskoka, ob odmoru pa je razlika med ekipama znašala že 25 točk (46:21).

Glede na to, da je bil zmagovalec ob polčasu več ali manj že znan, sta moštvi v drugem delu nastopili nekoliko bolj ležerno. Ljubljančani so popustili v obrambi, padla jim je tudi zbranost v napadu, Laščani pa so vse skupaj izkoristili in drugih dvajset minut odigrali nadvse uspešno. Tretjo četrtino je Zlatorog dobil z 28:17, še bližje tekmecu pa je prišel na začetku zadnjega dela. V 34. minuti je bila razlika vsega šest točk (65:59), a to je bil hkrati tudi labodji spev Laščanov, ki v zadnjih minutah niso imeli moči za popolni preobrat, oziroma jim Union Olimpija ni dovolila popolne senzacije.

Pri zasedbi iz Tivolija sta blestela Gašper Vidmar, ki je ob 28 točkah zbral še 12 skokov, ter Vlado Ilievski, ki je dosegel 22 točk. Gašper Vidmar je bil zasluženo izbran za najkoristnejšega igralca (MVP) zaključnega turnirja. Pri Laščanih sta največ točk dosegla Jure Pelko (16) in Dražen Bubnić (15).