Sunara je stari znanec s slovenskih košarkarskih igrišč, za seboj ima pestro igralsko in trenersko kariero. Kot igralec je svoj največji uspeh dosegel na olimpijskih igrah leta 1984 v Los Angelesu, ko je z jugoslovansko reprezentanco osvojil bronasto medaljo.

Kot trener je Sunara deloval v Mariboru, Zrinjevcu, Slovanu, Širokem Brijegu, Zagrebu, Frankfurtu, Ciboni in Krki, enega največjih uspehov v svoji trenerski karieri pa je dosegel kot trener slovenske mlade reprezentance, s katero je leta 2004 osvojil zlato medaljo na evropskem prvenstvu.

Pred novim domžalskim trenerjem je težka naloga, a hkrati velik izziv, saj si želi Helios v zadnjih petih krogih izogniti zadnjemu mestu v ligi NLB, prav tako pa bo letos zelo zanimivo tudi tekmovanje v drugem delu slovenskega prvenstva, kjer bo Helios v izenačeni konkurenci meril vsaj na finale.

Z dosedanjim trenerjem Radom Trifunovičem so se v klubu sporazumeli, da še vedno ostane član kluba, saj nanj v prihodnosti še vedno računajo, se pa bo v sodelovanju s klubom v prihodnjih mesecih izpopolnjeval in šolal (stažiral) v najboljših evropskih klubih pri vrhunskih trenerjih.