Kresalova je izrazila razočaranje nad tem, da postaja glavni akter v zgodbi, s katero ne po resorju, ki ga vodi, ne sicer nima ničesar. "Očitno si nekateri želijo, da se ženske vrnemo za štedilnik. Ob uspešnem partnerju si očitno ne bi smela privoščiti, da delam kar koli v javnem življenju," je izpostavila.

Če je res, da so bili psi zlorabljeni, je to "grozljivo, zavržno in nagnusno dejanje", ki ga ministrica osebno obsoja. Oba s partnerjem, odvetnikom Miro Senico, sta bila zaradi novic o domnevni zlorabi "absolutno šokirana", je dejala in zagotovila, da niti sama niti Senica o dogajanju za zidovi Baričevičeve hiše nista vedela ničesar.

Ministrica osebno sicer meni, da ni prav, da so bili psi Baričeviču vrnjeni. Ob tem pričakuje, da se bo razčistilo, ali je bili v primeru dodelitve psov "zakoni upognjeni, ali je res, da odločitve niso bile strokovne, ali je bilo res kaj narejeno nasilno, mimo tega, kar bi strokovne službe sicer naredile". In če je tako, bo minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Milan Pogačnik "moral za to prevzeti odgovornost," je poudarila.

Če se bo ministru dokazalo nepravilnosti, sicer Kresalova pričakuje, da bo odstopil sam. Zaenkrat pa ni še nihče dokazal, da bi bilo kaj narobe, je poudarila. Dodala je tudi, da sama, čeprav je pravnica, težko sodi o tem, ali so v primeru Baričevič zakon res obšli.

Kresalova je stopila še v bran odvetniškemu poklicu in poudarila, da odvetniki zastopajo stranke po zakonih, pravilih stroke in po zelo jasnem kodeksu obnašanja. "Temelj pravne države je, da ima vsak pravico do odvetnika. In ta je dolžan izpeljati svoje delo strokovno, zakonito in v skladu s standardi stroke," je v bran vzela početje svojega partnerja v primeru Baričevič. Senica tudi ni bil na kraju dogodka in o primeru ni govoril s kriminalisti, je bil pa v stiku z Baričevičevo sestro, ki ji je izrekel sožalje, je pojasnila Kresalova.

V stranki SLS pa so danes premierja Boruta Pahorja opozorili, da je Pogačnik v svojem poročilu o postopku vrnitve dveh bulmastifov lastniku, ki ga je pripravil za predsednika vlade Boruta Pahorja, zamolčal del pravne argumentacije, ki je ključna za presojo o zakonitosti predmetnega postopka s strani ministrstva.

Minister je namreč po mnenju predsednika SLS Radovana Žerjava v poročilu zavestno izpustil 27. člen spremenjenega zakona o zaščiti živali, ki določa, da se tudi že začeti postopki dokončajo na podlagi določb tega novega zakona. Ministra je na ta člen opozorila tudi Veterinarska uprava RS, poudarja Žerjav.

Minister je dolžan samostojno delovati na podlagi ustave in zakonov. "To pomeni, da argumentacija kmetijskega ministra Pogačnika, da je moral slediti napotkom Upravnega sodišča RS, ne vzdrži," opozarja Žerjav.