Projekt gradnje stanovanj v Celovških dvorih se zaključuje, na občini so opravili predpregled več kot 70 stanovanj in plačali 90 odstotkov, je na novinarski konferenci pojasnil Janković. Ob tem poudarja, da imajo svoj nadzor in da plačujejo samo to, kar je že izvedeno.

Uporabno dovoljenje je po njegovih besedah vezano na odpravo ugotovljenih napak, ne pričakuje pa se, "da bi nekdo naredil ozemljitev površine pod snegom ali asfalt". Za to lahko upravna enota postavi poznejši rok in kljub temu da uporabno dovoljenje, pojasnjuje župan.

Z novimi 419 stanovanji v Celovških dvorih bi lahko po njegovih besedah zaključili z 12. in 13. razpisom za oddajo neprofitnih stanovanj v najem, nov razpis pa načrtujejo v prvi polovici polletja. Razpis bodo pripravili za 183 stanovanj v Polju. Vlog za neprofitna stanovanja bo po Jankovićevih napovedih ponovno okoli 2500, pred prvo selitvijo v stanovanje pa navadno mine eno leto.

Glede podatkov Geodetske uprave RS, da so bile cene rabljenih stanovanj v lanskem zadnjem četrtletju v povprečju za tri odstotke višje kot v četrtletju prej in da je v Ljubljani povprečna cena okoli 2500 evrov za kvadratni meter, je Janković dejal, da ga zanima, kdo ta stanovanja kupuje. Kot pravi, sam ve za 1000 stanovanj, ki se ne prodajo po takšni ceni. Ob tem tudi ostaja pri svoji napovedi, da se bo cena stanovanj v Ljubljani konec leta spustila na okoli 2000 evrov za kvadratni meter.

Glede opozoril v sindikatu gradbeništva, da gradbenim delavcem v nekaterih podjetjih, ki kot podizvajalci sodelujejo pri gradnji stadiona in dvorane v Stožicah, ponujajo v podpis izjave, da se odpovedujejo regresu, je Janković dejal, da vsak, ki tam dela, dela po neki pogodbi, ki jo ima s svojim delodajalcem. Ob tem poudarja, da se je občina odločila za javno-zasebno partnerstvo in izbrala boljšega ponudnika, ki pa ima tudi podizvajalce.

"Taki pogoji dela, v katerih delajo, so izjemno težki, zato se jim je treba zahvaliti," meni Janković. Kakor koli so plačani, so po njegovih ocenah plačani premalo. "Po mojem bomo vsi, ki smo pri tem projektu sodelovali, ponosni, ko bo ta projekt končan, in bomo s ponosom, kazali, da je to največji projekt v regiji," je prepričan župan.

Na vprašanje, kako komentira napoved odvetnika Francija Matoza o kandidaturi za ljubljanskega župana, je Janković dejal, da je vsaka kandidatura resna. Kot pravi, sam kandidature ni napovedal zato, da bi bil tekmovalec, ampak da bi volitve dobil, odločali pa bodo Ljubljančani.