Predsednik Britanske filmske akademije David Parfitt je Vanesso Redgrave označil kot "zelo nadarjeno in spoštovano igralko". Priznanje bo igralka prejela na podelitvi nagrad bafta 21. februarja.

"Resnično sem vesela - to je velika čast, dobiti takšno priznanje," je dejala igralka in dodala: "Seznam dosedanjih dobitnikov kaže, kako čudovito priznanje je to. Zaradi dejstva, da je bil prvi prejemnik Alfred Hitchock, je ta nagrada zame nekaj posebnega, saj moj oče ravno z njim posnel svoj prvi film."

Vanessa Redgrave, hčerka Michaela Redgravea in Rachel Kempson, je prvič požela odobravanje kritike v filmu Morgan, primer za obravnavo (1966). Film ji je prinesel prvo nominacijo za bafto. Naslednje uspehe je požela z naslovnima vlogama v filmih Isadora iz leta 1968 in "Mary, Queen of Scots" iz leta 1971.

Prejela je tudi vrsto nagrad za gledališke vloge, med njimi nagrado tony. Leta 2007 je na Broadwayu nastopila v "The Year of Magical Thinking" Joan Didion. Lani jo je doletela tragična smrt hčerke, igralke Natashe Richardson, ki se je ponesrečila med smučanjem v Kanadi.