Glavna igralka Carey Mulligan je nominirana za najboljšo igralko, njeni konkurentki pa sta Meryl Streep in Audrey Tautou. An Education je nominiran tudi za najboljši film, Lone Scherfig pa za najboljšega režiserja.

Okrožje 9 ima sedem nominacij, Tranatinove Neslavne Barabe in V zraku pa imata šest nominacij. Podelitev nagrad bafta se bo odvila prihodnji mesec v londonski Royal Opera House.

V kategoriji za najboljši film sta se znašla tudi znanstveno-fantastični spektakel Avatar in drama The Hurt Locker, ki jo je režirala Kathryn Bigelow. Med nominiranci pa sta tudi Precious, zgodba o dijakinji, ki je bila zlorabljena in je noseča, ter drama o recesiji V zraku, v kateri igra George Clooney.

V kategoriji za najboljšega režiserja se je ponovno znašel James Cameron, njegova konkurentka pa je Kathryn Bigelow. Nominiranca sta še Quentin Tarantino in Neill Blomkamp (Okrožje 9).

Za najboljšo moško vlogo so nominirani George Clooney, Jeff Bridges (film Crazy Heart), Jeremy Renner (Hurt Locker), Colin Firth (A Single Man) in Andy Serkis (Sex & Drugs & Rock & Roll).

Merly Steep, Audrey Tatou in Carey Mulligan sta se v kategoriji za najboljšo igralko pridružili še Saoirse Ronan (The Lovely Bones) in Gabourey Sidibe (Precious).