Nadzorniki, ki jih vodi Matjaž Kovačič, prvi mož NKBM, katere del je tudi PBS, so ocenili, da poštna banka ohranja ugodno strukturo financiranja, saj kar 71 odstotkov virov predstavljajo vloge nebančnega sektorja, od tega 87 odstotkov vloge prebivalstva.

Banka je lani povečala skupni obseg kreditiranja za osem odstotkov, pri čemer se je za enak odstotek povečal obseg kreditiranja pravnim osebam in za odstotek več prebivalstvu.

Zaradi večanja obsega poslovanja, slabšanja finančnih rezultatov podjetij in padca plačilne discipline med gospodarskimi subjekti je banka v letu 2009 oblikovala za 8,8 milijona evrov neto rezervacij in oslabitev. To predstavlja dvoodstotno preseganje glede na leto 2008 in 34 odstotkov več od načrtovanega.

K ugodnemu rezultatu je poleg večjega obsega poslovanja in višje obrestne marže prispevala tudi ugodnejša stroškovna učinkovitost banke. Na osnovi doseženega rezultata in višine kapitala je ob koncu leta 2009 čisti donos na kapital 14 odstotkov, čisti donos na sredstva pa 0,66 odstotka.

Nadzorni svet je na podlagi podane informacije o nerevidiranih rezultatih poslovanja banke v letu 2009 sprejel predlog delitve dobička, ki predvideva oblikovanje statutarnih rezerv v višini milijona evrov ter prerazporeditev dveh milijonov evrov v druge rezerve iz dobička. Ostanek čistega dobička je predmet delitve, o katerem bo odločala skupščina banke.